Es curiós el món del futbol, que té tantes maneres de mirar-se'l i de fer-ne un dibuix a mida. Ho vam veure en la compareixença de Quique Cárcel. La temporada passada, quan el club tenia 40 milions de pressupost i 29 destinats a l'equip, Cárcel deia que el Girona no era favorit. Unzué en la seva arribada va marcar des del minut zero l'ascens com a objectiu, però el director esportiu sempre va dir que de favorits res.

En canvi, dilluns, el mateix Cárcel deia literalment que ara hi havia molts equips per sobre del Girona, econòmicament parlant, i que eren els favorits clars, mentre els gironins no ho eren. Curiós canvi de criteri. Sovint des de la mateixa entitat també es diu que el Girona està creixent. No. Créixer és arribar a Segona A després de rascar-se els genolls a Segona B. Créixer és lluitar uns anys per la permanència a l'LFP, per convertir-se finalment en un equip que lluita per la màxima categoria. Créixer és pujar a Primera.

En canvi, perdre la Primera ja no és créixer. I no aprofitar la milionada que es tenia l'any passat, tampoc. És just al revés. Si estiguéssim en creixement, potser el capità, Ignasi Miquel, Riesgo, Borja o algun altre no haguessin marxat. De fet, quan Cárcel diu que l'any passat podia anar per primeres opcions i aquest any no, difícilment és pot entendre que l'equip i l'entitat creixin.

És tan curiós el futbol que a molta gent li ha quedat gravat que contra el Lugo es va perdre i contra el Saragosa el dia de l'ascens es va guanyar, quan els dos resultats varen ser d'empat. I a Quique Cárcel li ha passat una cosa similar. Dilluns deia que l'equip venia del descens viscut contra l'Elx. No. La memòria té això, però va ser un no ascens, no un descens. I més curiositat: per què si el mercat es va tancar el dia 5, el director esportiu no va comparèixer fins el 19 per valorar l'equip confeccionat? Per què esperar 15 dies? Els mal pensats diran que si no s'hagués guanyat al Leganés i l'Oviedo, no hagués sortit. Però no és això, no?