Com s'atura un davanter que encadena dues dècades al màxim nivell entre Primera i Segona A i que a les seves espatlles hi acumula 264 gols en totes les competicions? Qui es pensés que aquesta temporada amb 39 anys Rubén Castro estava acabat, s'equivocava de bon tros. El davanter canari va decidir no continuar al seu Las Palmas i acceptar l'oferta del Cartagena. Un fitxatge que va generar algun dubte però que el davanter s'ha encarregat de dissipar. De moment, Castro suma ja quatre dianes i es presenta avui com la principal amenaça ofensiva del Cartagena a Montilivi. Ara bé, de ben segur que Francisco Rodríguez en té alguna de pensada per neutralitzar-lo. Avui a Montilivi, l'entrenador del Girona viurà una situació ben curiosa i que qui sap si pot ser un detall que ajudi a guanyar el partit. L'andalús, de 42 anys, va ser company de Rubén Castro a l'Albacete a Primera Divisió la temporada 2004-05.

Avui seran rivals; l'un des de la banqueta i l'altra des de dins del terreny de joc. Fa una quinzena d'anys, Francisco i Rubén Castro compartien vestidor a l'Albacete però també rivalitzaven per ser el davanter titular de l'equip. Aquell Albacete de José González jugava amb un 4-2-3-1 la punta d'atac se la repartien Francisco i Castro, amb el permís de Mikel Agirregomezkorta. «Francisco era un fals 9. Sovintjugava a dalt perquè era molt ràpid però també el posava molt a la banda per aprofitar la capacitat d'arribada. No era un nou pur, sinó més aviat un segon punta. Per la seva banda, Rubén tenia una qualitat impressionant. Li costava una mica perquè era molt jove però era intuïtiu i tenia, i té, una velocitat d'execució increïble», explica González.

El tècnic andalús, que ha tornat fa poc d'una experiència dura al Wuhan xinès, confessa que ja veia Francisco amb fusta d'entrenador. «Era molt competitiu. Se'l veia inquiet, intel·ligent, molt sensat. No m'ha sorprès gens que hagi arribat i ho faci tan bé». Una mica més sí que ha sorprès González que Rubén Castro continuï jugant amb 39 anys. «Té un do i si el sap cuidar, pot jugar fins que vulgui. El gol es paga i si gaudeix del futbol, jugarà uns quants anys més. Quan hagi de ser suplent, patirà més», considera González, que era l'entrenador del Múrcia que va baixar a Segona B el 2010 a Montilivi amb el famós penal de Kiko Ratón.