El Girona va enviar abans-d'ahir, en la prèvia del partit contra el Saragossa, el comunicat mèdic dels homes que causaven baixa per La Romareda. No estaven disponibles Juanpe, lesió al tendó; Muric, al quàdriceps; Kébé, per covid-19; Samu Sáiz, per contusió al peu; i Stuani, que continua la seva recuperació. Sí, l'uruguaià continua la recuperació, però de què?, de quin problema? De quina lesió? Això no ho ha explicat ningú.

De fet, se sap que Stuani està lesionat perquè no juga i perquè així ho van informar des de la selecció d'Uruguai, a la qual s'havia d'haver sumat en l'última finestra internacional. Més enllà d'això, res de res. Només silenci absolut des del departament d'incomunicació del club, alguna breu explicació de Francisco, que en el seu moment se'n va sortir com va poder en sala de premsa; i el darrer capítol, viscut amb el golejador caient de l'onze inicial abans de començar el partit de fa una setmana contra el Cartagena.

L'única cosa certa a hores d'ara és que amb el d'ahir Stuani s'ha perdut set dels nou partits jugats aquesta temporada pel conjunt gironí. Un fet gens habitual si tenim en compte que en les tres temporades anteriors se n'havia perdut només 17 d'un total de 122. De fet, aquests 17 partits són 5, 6 i 6 per temporada, números que enguany amb nou jornades ja s'han superat. I sense saber què té. Pel cap baix, estrany.

I parlant d'ahir, guanyar 0-2 al minut 90 i acabar empatant a dos pot semblar un mal resultat, però passada l'emprenyada inicial, si només es pensés en el resultat, es deixaria de banda la valoració d'haver jugat amb tres debutants a la categoria, un d'ells en l'onze inicial. I es passaria per alt que es va jugar amb sis jugadors molt joves i que la mitjana d'edat dels integrants de la banqueta a la Romareda era de 19,5 anys.

Mirar només el resultat no permet tenir en compte les vuit baixes de jugadors del primer equip que tenia Francisco, ni que al davant hi havia un conjunt com el Saragossa, que encara que no estigui brillant, sí està farcit de bons jugadors. Segur que el punt d'ahir no es valora com el d'Almeria, però en canvi ahir va haver-hi moltes coses positives, que es poden veure en un futur no gaire llunyà, si no només es mira el simple resultat.