Pablo Moreno (18 anys), Pau Victor (18), Èric Monjonell (18), Jandro Sánchez (19), Ramon Terrats (20), Valery Fernández (20) i Santi Bueno (21). Sis dels set eren a l'onze amb què va acabar el Girona ahir en un camp històric del futbol espanyol, La Romareda, i l'altre, Ramon Terrats, va ser la gran aposta de Francisco a l'onze inicial per acompanyar Gerard Gumbau en el doble pivot davant les baixes de Monchu, Cristóforo, Samu Sáiz i Kébé. El 2-2 final amb els dos gols de Narváez va ser cruel per a la dolça història que estava vivint ahir el Girona amb els seus jugadors més joves al camp del Saragossa. Tres debuts, el de Terrats i els del seus companys al filial Èric Monjonell i Jandro Sánchez, i minuts per a Santi Bueno, Pablo Moreno, Pau Victor i per a l'escalenc Valery Fernández, que, per primer cop, marcava un gol en Lliga després del que va fer al Wanda Metropolitano contra l'Atlètic de Madrid en Copa (2018/19).

«És un dia molt especial per mi, el recordaré tota la vida; em van trucar per anar a entrenar el dimarts i venir avui al partit i no m'ho creia», va explicar Terrats, que va ser titular a Saragossa després d'haver fet un sol entrenament a les ordres de Francisco. «El míster em va explicar com veia el partit de Saragossa, què em demanava, i ho he intentat fer», va dir aquest migcampista barceloní de només 20 anys i que va arribar aquest estiu al filial per jugar a Tercera Divisió.

Format a l'Europa, on va tenir Walter Pandiani d'entrenador, i a la Damm, reclutat per Martín Posse, Terrats va canviar el Sant Andreu de Tercera Divisió pel filial del Girona, tot i que tenia alguna proposta de Segona B, i en va obtenir el premi jugant de titular a La Romareda sense que, ni tan sols, fos un dels habituals entre els jugadors del segon equip que solen entrenar-se amb Francisco. Al Girona B llueix el dorsal 21 en homenatge a Dani Jarque. És fill de Juan Terrats, un històric periodista d'esports d' El Periódico. I com Terrats, també van debutar ahir a Segona A, Èric Monjonell, un central o pivot defensiu de 19 anys que va arribar al Girona fa dos anys procedent del Mataró, i el migcampista de Tordera Jandro Sánchez, també de 19 anys que ha anat passant per les diferents categories del futbol base blanc-i-vermell els últims 10 anys.