Peralada tindrà sempre un lloc al cor dels aficionats del Mallorca i a la història del club balear. La relació va néixer el 2017 en la primera jornada de Lliga de Segona B. Aquell 20 d'agost, el Peralada, llavors filial del Girona, debutava a la categoria de bronze mentre que el Mallorca començava la seva particular travessa del desert contra un rival inèdit i absolutamnet desconegut. Els balears havien caigut de Segona A l'anterior després de 36 temporades consecutives al futbol professional i tenien l'obligació de tornar-hi per la via ràpida. El partit va acabar amb el resultat lògic, victòria dels de Vicente Moreno (0-1, gol de Bonilla) però va deixar molts altres detalls paral·lels que ja formen part de la història d'un Mallorca que, a final de curs pujaria a Segona A i, la temporada següent, tornaria a Primera, on s'hi estaria només un any.

Aquell dia a Peralada es va fer famosa la imatge del propietari del Mallorca, Robert Sarver, fent cua per anar al lavabo del Municipal. L'expropietari dels Phoenix Suns de l'NBA no es va voler perdre l'estrena del seu equip a la nova categoria. Del partit també quedarà la imatge televisiva d'una bona colla d'estiuejants que es banyaven a la piscina municipal que hi ha a darrere l'estadi. Aquell Mallorca de Vicente Moreno que va guanyar a Peralada, que en dos anys va passar de Segona B a Primera i que el curs passat va baixar a Segona A altre cop, no s'ha desfet ni de bon tros. El tècnic valencià ha fet les maletes cap a l'Espanyol però a la plantilla hi continuen 11 jugadors, dels quals sis van participar en la victòria al Municipal alt-empordanès: Reina, Sastre, Raíllo, Àlex López, Lago Junior i Abdon Prats. També eren a l'equip però no van jugar Salva Sevilla, Parera i Fran Gámez.

Per la seva banda, el Peralada va mantenir-se un curs a Segona B i va baixar el següent (2018/19), el mateix que el Girona queia a Segona A. Tot plegat va fer que l'acord de filiació es trenqués i les dues entitats segueixin camins independents des de llavors.