Una setmana més Francisco ha hagut de fer equilibris per completar la convocatòria del Girona per un partit. Ahir van caure Juanpe i Aday, que s'afegeixen a una llista de baixes pel duel contra l'Espanyol que completen Valery, Stuani, Bustos, Sylla, Kebé, Muric i Ramalho. Nou absències que han obligat el tècnic a citar Monjonell, Terrats, Pau Víctor, Camara, Turmo i Pachón del filial. Tot i aquest panorama, Francisco va dir ahir que no signa l'empat i que sortirà a guanyar.

Convocatòria

«Ha estat una altra setmana complicada amb pocs jugadors disponibles pel partit. Teníem la il·lusió de recuperar Juanpe per les pròximes setmanes, però la lesió fa que no hi puguem comptar fins a finals d'any. Aday estava fent un esforç terrible per estar amb els companys. No estava al 100% i ara la lesió també farà que no pugui ser-hi fins a finals d'any. Es fa difícil, però cal continuar forts i amb confiança els que hi som. Els trobem a faltar. Hem de pensar en els que estan disponibles i competir al màxim contra el millor equip de la categoria.»

Perspectives

«Amb els lesionats ens n'anirem a principis de l'any que ve. Aquest és el nostre objectiu, que arribem al gener amb les forces i els punts suficients i que quan hi siguem tots puguem competir a molt bon nivell. Serà realment difícil. Ens toca remar i estar forts mentalment al marge dels resultats. És difícil estar al 100% tots els partits. Ahir érem 12 del primer equip. No abaixarem els braços ni jo ni ningú.»

Les sancions

«Vaig veure la jugada de Ramalho de prop i ja vaig dir que no era agressió, sinó que se'l va treure de sobre. Cardona exagera l'agressió. Em pensava que li traurien la targeta, però li han posat dos partits i no ho entenc. Tindran les seves raons i cal respectar-ho. Haurem de mirar que no ens torni a passar.»

El partit

«Cal ser conscients de la realitat. Mirarem de fer un partit llarg, sent ambiciosos des del primer minut. L'Espanyol ens dominarà moltes fases del joc i tindran la pilota. Haurem d'estar junts i treballar per tancar línies de passada. Hem treballat també per fer-los mal. Caldran moltes ajudes i solidaritat.»

El rival

«Qualsevol equip de Primera voldria tenir De Tomás i Embarba. És un equip molt ben treballat amb un entrenador que en treu un rendiment fantàstic. Té jugadors de Primera que competeixen molt bé a Segona. Aquesta és la clau perquè siguin on són. Són els favorits, no només per les nostres baixes, sinó perquè ho són sempre.»

La davantera

«Amb el perfil de jugadors que tenim mirarem de treure el millor onze possible. Ens falten centrals també i hem cridat Monjonell. També hem agafat gent de dalt del filial, que entrena amb nosaltres. Hi ha diverses possibilitats.»

Un empat

«No el signo, per descomptat. Intentarem guanyar tots els partits. Passa que també soc realista i sé les circumstàncies i el rival que tenim. Per tant, treballarem bé per mirar de guanyar i sumar els tres punts. Lògicament, si és un, depenent de com vagi el partit, ens donarem per contents. El vestidor coneix la meva mentalitat.»

Punts perduts

«No és un peatge insalvable. Estem en un moment difícil però tenim 15 punts. Cal ser realistes. No és normal que dieu que l'objectiu sigui la permanència però amb la situació de les 6 darreres jornades crec que sí que és veritat que no podem pensar en res més. Estem en un moment difícil. Hem de sortir d'aquesta situació traient el màxim de punts d'aquí a finals d'any».