Si algú havia dubtat de l'equip fins al dia d'avui, només podia fer-ho pel que fa a resultats perquè a les ordres de Francisco, aquest Girona, fos quin fos el marcador final de cada partit, sempre ha mostrat el mateix ADN de lluita i competitivitat. Cert és que quan el resultat acompanya com ahir, aquests són valors que queden més resaltats, però fent una anàlisi general, el Girona va protagonitzar, en els últims partits contra Almeria, Saragossa, Las Palmas o Mallorca els mateixos mèrits que va mostrar contra l'Espanyol.

El mateix entrenador titllava la victòria d'ahir d'heroica i no n'hi ha per menys tenint en compte que es va aconseguir, i encara que sembli retòrica, amb sis jugadors del filial a la convocatòria, un d'ells a l'onze titular, i amb nou baixes, la majoria molt sensibles. Però Francisco mai ha plorat davant de les adversitats i ja ha ensenyat als seus jugadors, als joves i als veterans, que tampoc han de fer-ho.

És evident que recuperar homes de pes pot ser un factor determinant en la millora de l'equip, però només si quan arriben aquests elements, a la majoria dels quals no se'ls espera fins l'any que ve, són capaços de correr i sacrificar-se com ho estan fent els homes que ara estan a disposició. Entre ells los chavales, com diu Francisco, en referència a Terrats, Pau Víctor, Àlex Pachón, Yan Couto, Pablo Moreno, Santi Bueno, Monchu, que són futbolistes que li estan traient les castanyes del foc amb una mitjana de 20 anys.

Per cert, una dada en aquest sentit: amb el debut de Pachón ahir, Francisco ja ha utilitzat aquesta temporada 31 jugadors, que amb només 12 partits oficials de Lliga ja s'ha convertit en el màxim de futbolistes usats pel conjunt gironí en les seves 13 temporades al futbol professional.

Un últim apunt, amb els tres punts d'ahir el Girona ja en suma 18, abans d'arribar al primer terç de competició, i ho veu tot d'un altre color. Fixin-se com són les coses. Al minut 82 el balanç pintava de 3 punts de 15. I ben poc després, la remuntada expres donava una injecció de moral brutal tant als jugadors com a l'afició.