Casualitats o no, el Girona FC ja ha sumat 18 punts a la Lliga havent tingut un total de 7 golejadors diferents, en aquestes 13 primeres jornades del campionat. I això sense haver pogut comptar amb Stuani.

Si agafem com a referència la campanya anterior, els 31 gols del davanter uruguaià no van ser suficients per donar l'anhelat ascens. I és que en 46 jornades, per darrere del pitxitxi de la Lliga, només van veure porteria vuit jugadors més. Sembla clar que massa poca aportació per ajudar a la causa del gran objectiu de l'any.

De fet, si encara fem un altre pas enrere i mirem els dos anys de Primera, hi ha una diferència molt clara. En la temporada de l'estrena, Stuani va ser la gran referència, però va comptar amb un Portu molt efectiu i per si això fos poc, en total varen ser onze els homes que varen veure porteria en algun moment del campionat. Resultat final, permanència fàcil.

En canvi, en el segon any a la màxima categoria, tot i que Stuani i Portu van mantenir els seus rols, a banda d'ells només set jugadors més van ajudar en la faceta golejadora. No cal que els digui el resultat final de l'any. Poca aportació, resultat insuficient.

Per tant, és especialment important que jugadors de segona línia, del mig del camp i també defensors, com està passant en aquest primer terç de competició, vegin porteria.

Perquè si volen una última gran referència, en l'any de l'ascens a l'equip de Machín van marcar fins a 15 jugadors. Longo i Sandaza van ser les dues principals espases, però per darrere hi havia molt entonats Portu, Borja i Alcaraz i ja en menys producció, però la suficient per ajudar, fins a deu homes més. Com ha quedat dit, 15 golejadors en total, per assegurar l'ascens sense passar per la promoció. Sembla clar, no?

Posats en el present, que hagin marcat Sylla, Yoel, Valery, Samu, Monchu, Franquesa i Bernardo és una gran notícia. Sobretot perquè encara han d'arribar els gols de Stuani i Nahuel, a més d'altres de la resta de la plantilla, encara que sigui en menor quantia.

Per cert, a més golejadors, no necessàriament més gols, però si més opcions per desencallar partits. I això dona punts. Tants com 18 punts amb 7 protagonistes diferents. I sense Stuani.