Aquest Girona, que ahir passava pel primer terç de competició en partits jugats, ha anat de les dues derrotes inicials contra l'Sporting i el Fuenlabrada abans de tancar el mercat de fitxatges; als dos triomfs posteriors contra Leganés i Oviedo, un cop completada la plantilla.

També ha anat de l'empat amb sabor a victòria del camp de l'Almeria, a l'empat amb gust de derrota contra el Saragossa, tres dies després.

Ha combinat un mal moment de tres empats i una derrota seguides, amb la il·lusionadora victòria al camp de l'Espanyol. I alhora ha barrejat les sensacions de la victòria al RCD Stadium, amb la derrota a casa contra el Màlaga, agravada ahir amb el resultat obtingut al camp del cuer, que deixa un pobre 6 punts sobre els 21 disputats aquest novembre. Tot això només es pot resumir amb una sola paraula: irregularitat.

És veritat que l'equip de Francisco competeix sempre, però també ho és, que per diversos motius molts cops no dóna més de sí. Per tant, potser faríem bé tots plegats d'anar assimilant que això aquesta temporada serà així.

Ens podem il·lusionar i esperançar que quan es recuperin tots els efectius les coses canviaran, però el cert és que el pas enrere del potencial de la plantilla ha estat clar i que difícilment veurem l'equip sumant moltes victòries seguides, de la mateixa manera que serà igual de difícil veure'l no lluitar per cada punt que sumi.

Potser encara hi ha qui té la imatge del conjunt que va pujar fa quatre cursos o el que va debutar a Primera, però això queda lluny. Es va veure l'any passat quan no es va poder assolir cap de les dues primeres places, ni tampoc pujar en la promoció. I se seguirà veient aquest any de manera molt més clara. O sigui, que paciència, perquè no hi ha elements que facin pensar que aquest equip farà un gran futbol, ni tampoc que serà superior a molts dels rivals. La clau serà que els jugadors segueixin creient en l'esforç que els proposa Francisco, com a gran arma per sumar punts.

Per cert, en 14 partits i amb Francisco al capdavant de l'equip, el Girona ha sumat 18. L'any passat a aquestes alçades se'n portaven 20, però amb tres entrenadors diferents a la banqueta.

I ahir, ras i curt, Black Friday.