Enmig d'unes setmanes de moltes lesions, sancions i mals resultats, per fi entra una mica de llum a Montilivi. L'anunci que Cristhian Stuani -i Nahuel Bustos- està recuperat omple de nou d'esperança i il·lusió la castigada moral dels aficionats del Girona. No només això, sinó que tant l'uruguaià com l'argentí tindran minuts. Francisco reconeixia ahir que Stuani és «la bandera del Girona» i que el seu retorn suposa un impacte.

Stuani

«És fantàstic recuperar Cristhian i Nahuel. L'un porta el 10% de minuts jugats i l'altre, el 25%. Tindran minuts tots dos i ja veurem quin d'entrada. És important que Sylla, Samu, Bárcenas tinguin competència. També ens permetrà donar més descansos. Stuani té un compromís enorme. Ho té tot guanyat com a persona, una fam terrible i ens ajudarà, però no pas més que cap altre. Cal recordar que som un equip i és l'equip qui ha de donar la cara per guanyar».

Impacte

«Stuani és la nostra bandera i cal sentir-ho així. Els companys ho sabem i quan el veiem amb ganes de disputar minuts i d'estar preparat és fantàstic. No podem oblidar que podem jugar per a ell però som un equip. Ens ajudarà moltíssim i és una alegria que sigui a la llista. Estem molt agraïts a l'esforç que ha fet per posar-se bé i per competir».

Els ànims

«Després d'una derrota sempre he de passar el dol. L'endemà, però, estic al màxim, convencent el personal i jugadors de la situació on som i com encarar-la. No podem mirar cap a un altre costat. Venim de dues derrotes i de resultats no gaire bons. No podem deixar passar hores ni dies».

Les àrees

«Hem mirat l'anàlisi del partit d'Alcorcón i haig de reconèixer que és molt injust perdre tot i que no vam estar bé. Vam tenir situacions, no de xutar, però sí de fer l'última passada per fer gol. Vam estar bé quasi tot el partit. Ens estan condemnant accions d'àrea en l'àmbit defensiu i ofensiu. També és cert que ens falten recursos necessaris per donar descans a posicions concretes com els davanters i extrems. Tot i això, no hi ha excuses. Buscarem recuperar la fortuna de cara a porteria».

El Mirandés

«És un equip molt jove i versàtil, dels que estan més bé futbolísticament del moment. És el que més metres corre amb intensitat de la categoria. Són molt intensos i agressius i per això tenen tants punts, sobretot a fora de casa. Estan molt bon treballats i tenen molt bon entrenador».

La ratxa

«Tot el que no sigui guanyar complica les coses sempre en un equip com el Girona. Només podem pensar en la victòria. Soc un guanyador i no penso en res més. Tinc la confiança del club i dels jugadors i de tothom que m'envolta. Això em fa sentir segur de les meves decisions».

L'atac

«Algun dia hem proposat coses a fora que s'han diluït per manca de forces. No tenim extrems específics i això ens limita. Hem perdut tres partits per 1-0. Hem fet coses mig bé però no estem bé perquè no aconseguim victòries. Al final cal estar forts, millorar i ser més creatius. Sempre dic als jugadors que cal treure el que tenen i exposar-ho sense limitacions. Estar cohibits no serveix. Tenim jugadors molt bons com Samu, Gumbau, Monchu i jo els dono prou confiança perquè ens facin jugar més fluïdament en atac. Els errors els assumeixo jo».

Personal

«Vaig estar fotut després del partit l'endemà al matí. Si no hi estem després de les derrotes és impossible créixer. Em trobo com el primer dia que vaig arribar, amb ganes que arribi el partit d'exigir. La confiança que em transmet tothom em fa sentir bé. És molt important, perquè un entrenador depèn de la confiança de l'entorn i la tinc total de tothom. Això em permet treballar de la millor manera perquè els entrenadors depenen dels resultats. És un plus».

La versió de l'equip

«Tant de bo guanyem i veiem una bona imatge. Tot i això, encara queda molt per arribar al 100% de tothom. No és una cosa de dos o tres dies. És un procés. Perquè tothom es posi al 100% faltaran encara unes jornades».