A Francisco Rodríguez que no li expliquin històries. El condicional no li interessa. Vol fets. Es guia precisament per això, pel present, pel que passa aquí i ara. És conscient que seria «importantíssim» que el Girona guanyés aquesta tarda la UD Logronyès, perquè totes les victòries són benvingudes. Però en cap cas ha perdut el temps mirant a on arribarà el seu equip a la classificació si suma els tres punts. «Són coses que no controlo», s´excusa. Tampoc posa el focus d´atenció en la possibilitat d´encadenar tres triomfs per primer cop en molt de temps. «Venim de dues victòries, però això ja és passat. Li interessa el present. El que vull és guanyar el Logronyès». S´espera un rival «difícil» que tot i acumular tres jornades perdent, ha sigut capaç de guanyar sis partits seguits aquesta temporada. A més, presenta arguments ben sòlids com per tenir-lo ben en compte. «És un equip ben treballat i molt versàtil, capaç de canviar de sistema al mig d´un partit».

Si diumenge valorava molt positivament el 0-2 al camp de l´Albacete, només tres dies després tornava a parlar pels mitjans de comunicació. A banda d´aplaudir que, per fi, la classificació de la Segona Divisió A es posarà al dia, no va amagar que, ara per ara, el Girona viu el «millor moment» de la temporada. I si això és possible, ho és gràcies al «treball» de tots i cadascun dels seus futbolistes. Alguns d´ells han fet la passa endavant necessària perquè el col·lectiu en surti beneficiat. És aquí quan va parlar, sobretot, de Samu Sáiz. D´altres noms propis, el d´un Aday Benítez que ja està disponible. «Ha entrenat bé amb el grup i a última hora decidirem si està o no en condicions».

Tres victòries seguides

«En línies generals, el que més em preocupa és guanyar demà. És cert que encadenar una bona ratxa sempre beneficia, però em centro en el Logronyès, el passat ja està. Tres victòries seguides és clar que seria importantíssim, tot i que no ens preocupa. Volem guanyar un rival difícil i ho haurem de fer molt bé. Ens posaria en una situació més còmoda».

El sistema 4-4-2

«Aquesta plantilla està dissenyada per jugar amb dos puntes i tenim bons jugadors per a aquestes posicions. El que passa és que s´han produït una sèrie de circumstàncies i no hem pogut comptar massa amb en Cristhian Stuani i en Nahuel Bustos. No hi han sigut i ens hem hagut d´adaptar. És un sistema que ens està anant bé perquè ens permet ser forts defensivament i tenir presència a l´àrea contrària, sent més verticals, amb futbolistes que van bé per la banda i d´altres com Samu Sáiz que interpreten molt bé els espais».

Estat de la plantilla

«Tots estem disponibles menys tres dels que ja coneixem. Juanpe no hi serà i Valery fins l´any vinent no tornarà. Però Aday ha entrenat amb el grup i decidirem en l´últim moment si entra o no a la convocatòria. La resta de la gent està preparada. La dinàmica és bona, però això no ens ha de dur a l´eufòria ni a la relaxació, sinó a l´obligació de fer un bon partit. Buscarem els tres punts a partir d´una bona actuació».

La classificació, al dia

«Estarem a partir d´ara en igualtat de condicions i aquest és un fet molt important. No hem d´oblidar que en els primers partits estàvem molt lluny dels primers sense haver gairebé jugat. Ara tots estarem iguals. Com he dit, és important sumar punts contra un rival difícil al qual haurem de tenir molt en compte».

L'anàlisi del rival

«És cert que ve d´encadenar tres derrotes, però una d´elles va estar condicionada per un penal i una expulsió al primer minut i una altra al camp del Rayo, on ho has de fer molt bé per guanyar. Sol jugar fora de casa amb tres centrals i una línia de cinc al darrere. És un equip ben treballat, amb bons jugadors que s´estan adaptant molt bé i oferint un rendiment alt. Al final estan allà igualats amb nosaltres. Serà difícil, com he dit. Ho hem de fer molt bé davant un equip versàtil, que canvia de sistema al llarg del partit. Haurem de ser nosaltres mateixos, anar a camp contrari i generar ocasions suficients».

Un onze tipus

«Al cap i a la fi cada cop hi ha més competència. Hem trobat ara un camí. L´última alineació és gairebé la mateixa que l´anterior. És important donar descans però també tenint en compte que hi havia gent que feia temps que no jugava. No hem pogut anar variant de jugadors al llarg de la temporada. Ara no vol dir que no compti amb la resta. Les rotacions són importants. Hi ha una dada que ho diu tot: hem utilitzat més de 30 jugadors al llarg de la temporada. Per això ara prioritzo trobar una base».

Pas endavant individual

«Quan tinguem la millor versió de tots serem més bon equip. Em preocupo cada dia en això. Per exemple l´altre dia vaig veure un Samu Sáiz que tots coneixem. Això ho fa la competitivitat. Estem contents. Però l´únic que hem fet és sumar sis punts seguits, no més».

A tocar del «play-off»

«Ho sé perquè m´ho han dit. No miro la classificació, són coses que no puc controlar. El dia que vam jugar a Albacete no sabia ni quan hi havia el següent partit, perquè em centro en l´immediat. Amb tot el que hem hagut de passar, és important prendre´s així les coses».

Millor moment del curs

«Sí, l´és, perquè estem recuperant gent. Però sempre tocant de peus a terra. Hem de recordar que a Albacete vam haver de saber partit. Aquesta és la realitat. Per tant, estem en un bon moment i és així perquè treballem bé i ningú ens ha regalat res. L´altre dia Monchu va salvar un gol sobre la línia. Estava allà perquè treballa per ser-hi. Aquest és el camí perquè cada futbolista trobi el seu millor moment».

Sergio Rodríguez

Si Francisco avisava dels perills del Logronyès, tres quarts del mateix feia Sergio Rodríguez quan li va tocar parlar del Girona. «És un equip que va de menys a més, amb una plantilla que té un potencial altíssim. Està entre els cinc o sis millors equips de la categoria. La seva projecció és ascendent, amb una bona dinàmica i està recuperant gent important pel seu joc com Stuani, un futbolista determinant. M´és enllà d´ell, és un equip molt complet. A priori, estarà a dalt lluitant per ocupar les posicions capdavanteres», va valorar el tècnic de La Rioja. A més, va destacar la «importància» per un equip com el seu que suposaria guanyar a Montilivi.