L'exfutbolista i entrenador val·lisoletà Eusebio Sacristán es troba estable i en coma induït a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Clínic de Valladolid a l'espera de la seva evolució després de la intervenció quirúrgica a què ha estat sotmès per un coàgul després d'un cop al cap fruit d'una caiguda fortuïta.

Sacristán ha passat la nit estable i la seva situació clínica és igual que la d'ahir, segons han informat fonts de la Fundació que porta el seu nom, que ha assenyalat que l'evolució és "clau" en aquests primers dies després de l'operació.

Sacristán va ingressar aquest dimecres, 30 de desembre, a l'Hospital Clínic Universitari de Valladolid, després de patir un traumatisme cranioencefàlic sever fruit d'una caiguda fortuïta quan es trobava en un bar acompanyat de més gent.

Després del seu ingrés, se li va detectar un coàgul i aquest dijous se l'ha sotmès a una operació quirúrgica, fonamentalment per "precaució".

L'exfutbolista, de 56 anys i natural de la localitat de la Seca (Valladolid), va militar al Real Valladolid, Atlètic de Madrid, Futbol Club Barcelona, ??Celta de Vigo i en la Selecció Espanyola. Va ser Campió d'Europa Sub-21 amb la Selecció Espanyola i Campió de la Copa d'Europa amb el FC Barcelona.

Entrenador nacional de futbol, ??ha exercit al Girona CF i a la Reial Societat, al Barcelona com a segon de Rijkaard, i a Segona Divisió al Barcelona B i al Celta de Vigo.

El 2003 va crear la fundació que porta el seu nom al costat de companys de banqueta que el van acompanyar com a patrons i des de llavors l'entitat ha treballat amb més de 200.000 persones a Valladolid i ciutats del seu àmbit d'influència com Palència en diferents projectes vinculats a l'esport.