Un doblet de Valery ha servit al Girona per avançar fins els vuitens de final de la Copa del Rei eliminant el Cadis, de Primera divisió. En l'1-0 Ibra, un dels millors dels locals, ha recuperat una pilota en zona de tres quarts, l'ha donada a Bustos i aquest ha fet una passada interior per a Valery, que no ha perdonat. Ha sigut la primera clara ocasió del partit més enllà d'un gol anul·lat a Ramalho per fora de joc a la primera part. Els de Francisco han sortit molt millor a la represa i han trobat premi, de nou a les botes de Valery, poc després de l'1-0, quan Samu ha fet una gran jugada per la dreta, ha centrat, i l'escalenc ha afusellat després que Nahuel deixés passar la pilota. Valery ha sigut el gran protagonista precisament el dia que feia dos anys de l'empat al Wanda contra l'Atlètic (3-3) que va classificar el Girona d'Eusebio pels quarts de final de la Copa en un duel on, precisament, ell va marcar el primer dels gironins.

Amb el 2-0 el Cadis ha fet entrar Malvasic, Ivan Alejo i Álex Fernández. Francisco ha donat minuts a Stuani, recuperat de les molèsties que li havien impedit jugar des de la visita al Tenerife en el darrer partit de 2020. El davanter ha posat a prova amb un potent remat que David Gil ha neutralitzat i que podia haver sigut el tercer.

Un fluix remat de Valery a passada de Samu al minut 16, un cop de cap de Bernardo després d'una falta a Ibra i un gol anul·lat per fora de joc a Ramalho que ningú ha protestat fregant la mitja hora de joc havia sigut el bagatge ofensiu del Girona a la primera part. El Cadis encara ha fet menys. Només Jairo, amb un xut dèbil, ha posat a prova Muric només de començar.

Els andalusos han presentat un onze ple de joves i suplents i mai no han semblat tenir gaire interés en superar ronda a la Copa. Ibra, incansable al mig del camp, ha sigut el millor dels locals a banda del golejador Valery. Els gaditans, a més, han hagut de lamentar la lesió d'Akapo a la segona part.

La ronda de vuitens de final es jugarà entre els dies 26 i 28 de gener. La setmana que ve es farà el sorteig, un cop es completin els setzens amb els partits de Barça, Madrid, Athletic i Reial Societat. El més normal és que el Girona torni a enfrontar-se a un Primera a Montilivi.

Fitxa tècnica

Girona: Muric; Yan Couto (Calavera, min. 76), Ramalho, Bernardo, Arnau; Ibrahima Kébé, Cristóforo, Samu Saiz (Pau Víctor, min. 76), Valery, Yoel Bárcenas i Nahuel Bustos (Stuani, min. 64);

Cadis: David Gil; Fali, Saturday, Akapo (Iza, min. 70), Marc Baró; Garrido (Álex Fernández, min. 60), Bodiger, Pombo (Malvasic, min. 60); Jairo (Perea, min.70), Adekanye (Ivan Alejo, min. 60), Álvaro Giménez;

Gols: 1-0, min. 48, Valery; 2-0, min. 57, Valery;

Àrbitre: Pizarro Gómez (Comitè madrileny). Grogues a Saturday (Cadis) i Ibra i Stuani. (Girona)

Estadi: Montilivi.