La dinàmica de resultats a la Lliga no és del tot bona (tres empats i una derrota) i el calendari que li ve al Girona fa pujada (Espanyol, Vila-real a la Copa, Mallorca i Leganés), tanmateix, Francisco Rodríguez està convençut que l'equip pot competir i lluitar contra tothom. El derbi de demà enceta una segona volta "il·lusionant" per l'entrenador del Girona. "Si l'equip vol tenir un objectiu bonic aquesta temporada ha de ser ambiciós i valent sempre, començant per demà. No existeix la relaxació. Venim d'una mala dinàmica de resultats i cal canviar-la", ha dit. Les baixes de Gumbau, per sanció, i de Terrats, per COVID-19, fan que es pensi si jugar amb tres homes al mig del camp o bé tornar al 4-4-2.

LA PLANTILLA

Terrats va donar positiu ahir. Estàvem avisats i el teníem aïllat en quarantena perquè un familiar seu havia sortit positiu. És mala sort i haurà d'estar uns dies de baixa. Luna ha recaigut i la seva baixa s'allargarà una mica més. Juanpe s'està entrenant amb el grup però encara sense poder completar les sessions.

STUANI I SYLLA JUNTS?

És una opció. La baixa de Terrats ens fa pensar bé què farem. Stuani ja va tenir minuts a la Copa contra el Cadis. Tothom té molta fam per jugar, no només demà sinó perquè comencem la segona volta i volem millorar.

TERRATS.

Més que condicionar-nos, s'afegeix a la de Gumbau per sanció. Haurem d'encertar amb els que juguin d'entrada i tenir preparades armes per reaccionar a la segona part. Hem d'afinar com començar i com acabar.

ROTACIONS

Tots estan preparats per competir demà a la Liga. El partit és demà i mirarem de treure el millor onze possible. No tindrà res a veure si algú va jugar de titular contra el Cadis o bé va descansar. Gumbau que està sancionat per demà, no va tenir minuts per exemple. Volem que tots estiguin bé. M'encanta que m'escalfin el cap per trobar el millor onze"

EL PARTIT

"Ve el líder. Durant tots els partits ha mirat de dur la iniciativa, però també té futbolistes capaços de jugar al contracop i determinants a l'hora de passades en la transició. És un equip que s'adapta molt bé a moltes fases de partit. És el líder solvent. Ha demostrat ser el millor de la categoria. Està molt ben treballat pel cos tècnic, que ha assolit molts èxits els últims anys. Amb tota la humilitat del món, serem ambiciosos i sortirem amb la intenció de guanyar . És un dia per posar-ho tot i buscar els tres punts de principi a fi."

ESTADÍSTIQUES

"Les miro molt poc, perquè hi són per trencar-les. Els números són evidents. Per plantilla tothom sabia que l'Espanyol seria l'equip a batre i el candidat número 1 aquesta temporada. És el millor equip de la categoria. Està claríssim"

SISTEMA

"Els dos sistemes ens donen variants. Últimament amb un migcentre i dos interiors ens ha donat més arribades dels extrems i laterals. No canviarem gaire sobretot pel que fa a ambició i a estar equilibrats. Intentarem que no tinguin transicions còmodes. Volem complicar la vida a l'Espanyol i mirar de guanyar els punts"

DINÀMICA

"Comença la segona volta i equip si vol tenir un objectiu bonic aquesta temporada ha de ser ambiciós sempre, començant per demà. No existeix la relaxació. Les sensacions van ser bones en els partits contra Ponferrada i Cadis, però venim d'una mala dinàmica de resultats i cal capgirar-la".