El Girona enceta aquesta tarda la segona volta de la temporada lluny encara de la que ha de ser la seva millor versió. A diferència del del curs passat, per pressupost i per límit salarial, a aquest Girona no se li pot exigir pujar. Ara bé, sí que ha d'aspirar a ser un dels outsiders i a moure's per les posicions de play-off. De moment, després d'una primera volta molt accidentada, encara no les ha trepitjat. Ahir, però, Francisco va deixar clar que, tot i el discurs oficial de «sumar els 50 punts com més aviat millor», si l'equip vol tenir un objectiu «bonic» enguany haurà de ser «valent i ambiciós sempre». Començant per avui. Sí, contra tot un Espanyol, segurament el millor equip que ha trepitjat la Segona A els últims anys. És el líder, compta amb jugadors que marquen diferències a totes les línies i va sobrat en pràcticament tots els partits, sí. Ara bé, el Girona ja li ha ensenyat aquesta temporada de quin peu calça sent capaç d'endur-se els tres punts de Cornellà-El Prat al duel de la primera volta (1-2).

El derbi d'aquesta tarda estarà farcit de dificultats per al Girona. No només caldrà aturar el reguitzell de figures blanc-i-blaves que encapçalen Raúl de Tomás i Embarba, sinó que, a més a més, Francisco ha vist com perdia dos elements importants amb qui comptava. El primer, Antonio Luna, que quan era a punt de reaparèixer ha recaigut de la lesió muscular que es va fer al desembre i haurà d'estar un mes més de baixa. L'altre, Ramon Terrats, positiu per covid-19 i que haurà d'estar aïllat com a mínim una setmana. Baixes, sobretot la de Terrats, que havia de ser titular avui, que alteren els plans de l'entrenador. Sense el barceloní, i també sense Gerard Gumbau, sancionat, el tècnic rumia si continuar amb el 4-3-3 dels últims partits o bé tornar al doble pivot. Monchu, Kébé i Cristóforo són els tres migcentres que té disponibles.

Plenament recuperat, caldrà veure si Cristhian Stuani és titular o bé comença a la banqueta. Sigui com sigui, l'uruguaià és un valor segur que hauria d'ajudar a desencallar la sequera golejadora que pateix l'equip darrerament. Si Francisco es decanta per jugar amb dos davanters serien el charrúa i Sylla, mentre que Bustos, un cop complerta la sanció, esperaria a la banqueta. Pels extrems, el tècnic té on triar i remenar amb Bárcenas, Aday Benítez, el golejador de la Copa Valery i fins i tot Samu Sáiz. En defensa, no hi hauria d'haver canvis i, amb Luna i Juanpe lesionats, la formarien els quatre habituals de les darreres jornades, Calavera, Franquesa, Santi Bueno i Bernardo.

El cap de setmana passat, el Girona va superar amb més facilitat de la prevista el Cadis a la Copa (2-0), però a la Lliga la dinàmica no és positiva. Sí que, a Ponferrada, l'equip va fer mèrits per sumar algun punt més però al final no va passar de l'empat (1-1). Això fa que els gironins arribin al partit d'avui en una ratxa de 3 punts de 12 possibles. Una sèrie perillosa sobretot tenint en compte que el calendari fa pujada i l'equip ha de visitar el Mallorca i rebre el Leganés les dues pròximes jornades.

L'Espanyol, per la seva banda, intentarà allargar la ratxa de victòries a Montilivi en partit de Lliga on sempre ha guanyat (0-2 i 1-2) les temporades 17-18 i 18-19. Vicente Moreno no es refia gens d'un Girona que ja el va deixar amb un pam de nas a la primera volta a Cornellà. Serà interessant també veure avui el retrobament entre David López i Stuani. Excompanys a l'Espanyol fa uns quants anys, dels seus últims duels a la gespa n'han sortit espurnes i han acabat amb polèmica i amb el nas del barceloní trencat dos cops. Moreno té tota la plantilla a disposició per disputar el partit d'aquesta tarda.