Francisco no vol afegir pressió als seus homes, però a ningú se li escapa que els partits d'avui contra el Ponferradina i de dissabte que ve a Vallecas contra el Rayo marcaran el futur el Girona a la Lliga. El tècnic fa dies que no diu la paraula «play-off» i ahir també va mirar d'esquivar-la. «És un partit important perquè és el que toca», recorda tot parlant del Ponferradina, alhora que confessava que miraria el partit Rayo-Almeria, d'ahir al vespre, per «estudiar» els madrilenys, que són el pròxim rival del Girona.

«Quan un equip juga bé sempre té més opcions de guanyar. És la realitat. I quan es deixa de ser competitiu es perd. Mirarem de mantenir l'equilibri competitiu que ens ha fet arribar fins aquí, sumant força punts. Tenim l'obligació de millorar el nostre joc per tenir més situacions de gol. Ens toca fer el mateix que a Sabadell, jugar bé o molt bé per aconseguir una victòria que és el que cerquem».

«Tret de Juanpe i Monchu, sancionats, i Pablo, la resta estan bé. Té una lesió petita i hem decidit que descansi i a veure si té opcions de jugar la setmana que ve. Les alineacions estan sent diferents els últims dies. La gent està amb ganes de jugar».

«Hem preparat el partit igual que contra Las Palmas o Sabadell, com el partit més important perquè és el pròxim. Van quedant poques jornades i és el moment d'apostar per nosaltres i acabar bé. L'últim mes no hem tingut un joc fluid però hem competit sempre. No ens marquem cap més pressió que la que ens posem nosaltres de guanyar. També la tindrà la Ponfe. Si guanyem, ens posem per davant i si ho fan ells es distanciaran. És un partit important perquè va quedant menys i ells estan per davant nostre».

«N'hem vist amb Bernardo, amb Juan Carlos, i els que han anat participant. És una jugada que ha sortit bé molts cops aquesta temporada, però un error del central aquí et condemna a encaixar. Es paga car i m irarem de cometre'n el mínim a camp propi. No podem regalar res i estem mentalitzats. En el segon gol del Sabadell després de l'empat, tenint 6 jugadors a l'àrea, Stoichkov va entrar sol. Hem de millorar la concentració. No dic que no en tinguem que sí, perquè som un equip molt agressiu a la sortida de la pilota del rival. Hem de ser valents per aconseguir victòries. No hi ha temps per gaire res més d'aquí al final de la temporada».

«És un equip molt regular, que treu bons resultats. És molt difícil que perdi, sempre puntua. Té amenaces contínues sempre amb la gent de dalt, molt vertical i amb experiència. Sap què ha de fer sempre i el que fa ho fa molt bé. És difícil generar-los perill. Caldrà ser molt fluids i tenir possessió per arribar amb superioritat».

«Veuré el partit (d'ahir contra l'Almeria) perquè és el pròxim rival. Em toca per analitzar-lo. Mirarem de guanyar i el que facin els altres no ho podem controlar. N'estarem pendents per preparar el partit de la setmana que ve a Vallecas».

«Ha entrenat amb normalitat aquesta setmana. Va tenir minuts a Sabadell. Cada dia volem que vagi a més. És molt important per a nosaltres i el necessitem al cent per cent en aquest tram final, com a tots. És una opció més pel partit. Tant de bo trobem el millor Stuani pel partit, perquè tothom sap com n'és d'important per nosaltres».

«Mirarem de jugar bé i guanyar. Tenim sanció de Monchu i posarem un jugador de refresc i segurament més canvis. Mirarem de ser forts físicament. La gent està preparada per jugar. Estic molt content de l'entrenament. Els que van jugar estan preparats per fer-ho i els que no, encara ho estan més. Això és important. A Sabadell vam acabar amb jugadors joves, que no jugaven i amb moltes ganes. Necessitem tenir ganes de guanyar, fer-ho bé i compromís i qui surtin, en tindrà»