Feia molt de temps que Cristhian Stuani no atenia els mitjans de comunicació. El davanter uruguaià és una persona que, quan parla, cal escoltar-la perquè el seu discurs sempre sol ser ple de contingut. Ahir li va tocar comparèixer públicament i tocar alguns, no tots, temes de l'actualitat del Girona FC. No va defugir cap pregunta i va parlar del moment actual de l'equip, de les opcions de play-off, del seu paper en un vestidor tan jove i també dels problemes que li han impedit poder jugar més aquesta temporada. Sobre aquesta darrera qüestió, l'uruguaià va reconèixer que el cos li va marcar un «stop» i que li va dir que «calia aturar-se per poder tornar més fort». Tot plegat a les portes d'un dels partits més importants de la temporada, demà passat a Vallecas. Un matx que per al Matador de Tala «no és cap final». Això sí, per a Stuani, sí que serà un partit «força clau» per a les aspiracions del Girona de pispar la sisena posició al Rayo Vallecano. El camí el marca el 0-2 del curs 2018-19 quan tots dos equips estaven a Primera.

Les sensacions

«Estem en un bon moment. Hem millorat en molt aspectes aquestes últimes setmanes. Es veu l'equip amb confiança i bé. És important arribar en aquestes condicions al tram final de la temproada. El vestidor està bé i amb ganes de continuar creixent. Hem fet passos importants, sumant de tres en tres, llevat del dia al camp del Sabadell. Veig l'equip amb ganes i il·lusió».

El sistema

«L'equip es troba bé amb aquest sistema tàctic tot i acumular pocs partits encara. Fem bé les coses, els carrils són profunds i als davanters ens va bé per tenir arribada per banda i generar situacions per poder marcar. L'equip es troba bé i sòlid d'aquest manera. Ens trobem força a gust però no tindríem cap problema si calgués canviar-lo i jugar amb quatre al darrere altra vegada. Trobem més facilitats per trobar la porteria rival».

La regularitat

«L'equip es troba amb confiança. Els resultats positius d'aquestes últimes jornades fan encarar els partits d'una altra manera. Està sent una temporada irregular, per lesions i altres tipus de problemes que han afectat l'equip durant tot l'any. Tot i això, ens hem sabut sobreposar a les adversistats. És un moment important i bo. Sabem que la categoria és molt complicada i costa molt guanyar cada partit. Estem en bona situacio i ens ha costat arribar-hi. Encadenar 10 punts de 12 possibles no és gens fàcil i ho hem aconseguit. Hem de mirar de continuar en aquesta bona dinàmica i anar millorant perquè encara tenim marge per fer-ho en aquestes jornades que resten per acabar la temporada».

Final a Vallecas

«Jo absoultament sempre vull guanyar. El partit contra el Rayo no és cap final perquè queden molts partits encara per endavant. Sí que és força clau per les nostres aspiracions, perquè ens enfrontem a un equip que ha estat tota la temporada per davant nostre. És un bon equip i a casa és fort però considero que tenim la il·lusió i les armes per fer-los mal. Sortirem a guanyar els tres punts però un empat «significaria continuar a la la lluita».

Les baixes

«Els que ens falten són jugadors importants, de garanties. Voldríem tenir-los a tots, lògicament. Quan ha passat això durant la temporada, l'equip s'ha sobreposat a les adversitats i ha guanyat. Volem creure-hi i confiem en els futbolista que jugaran aquest dissabte a Vallecas».

Situació personal

«Tothom vol estar sempre bé i a disposició de l'equip i l'entrenador per ajudar. Enguany no ha sigut el cas, perquè he tingut problemes de lesions. M'ha costat trobar la forma i en soc conscient. Estic intentant ajudar en tot moment. Està sent un any diferent i complicat a escala personal per les lesions. Vull continuar trobant i acumulant minuts, i marcant gols, que és al que tenia acostumada la gent. Fins aquest any ho havia jugat gairebé tot però aquesta temporada m'ha costat una mica més. No som màquines. De vegades el cos marca un stop i diu que cal parar per poder tornar fort. És la meva idea o ho estic aconseguint. Potser no amb la regularitat que voldra però, de mica en mica vaig recuperant nivell».

Els gols

«Tenia tothom mal acostumat. Les xifres han estat molt grans aquí i ara sembla que 7 no siguin tants. Mirant partits que he jugat no està malament. Miro d'aportar sempre el que puc. El que més m'interessa no és en l'àmbit personal sinó d'equip i que aconseguim l'objectiu. L'any passat no vam poder assolir l'objectiu i ho hauria canviat al 100%, no fer tants i gols i pujar. Ara miro de donar el millor de mi però prioritzant els resultats. Per sort tenim altres davanters que marquen i miraré de fer tants gols com pugui perquè l'equip estigui en situació de play-off, que és el que tenim més a la mà ara».

Els davanters

«El jugador es mira d'adaptar a com juga l'equip i als jugadors que té. L'any passat era la referència i potser estàvem amb la manca d'un altre davanter que podés aportar gols. Ara tenim Sylla, Bustos, Bárcenas...És important per l'equip i estic content».

La joventut

«Els vestidors canvien sempre. Ara tenim gent que viu les primeres etapes. Entre tots mirem de fer un nucli fort per lluitar per l'objectiu. Això es la base de tot. Hi ha molts nois que tenen fam i ganes de creixer. Els més grans mirem d'ajudar-los i donar-los suport. Per als joves és molt important. Els han tocat partits molt difícils i els han encarat amb moltes ganes i il·lusió. Ho han fet bé i han competit en partits per a gent amb coratge i valentia. Han demostrat molt. Estic encantat que puguin ser aquí i créixer. Sempre intentem que es trobin bé. És per treure's el barret perquè ho estan fent molt bé. Cal felicitar-los dir-los que continuïn així, perquè el futbol no és cosa d'un dia ni d'un any. Han de ser constants».