22 de abril de 2021
22.04.2021
Diari de Girona

39 clubs de Primera i Segona, en contra de la Superlliga

El Girona signa un escrit que rebutja aquest format promogut inicialment per Atlètic, Madrid i Barça

22.04.2021 | 15:55
Els exteriors de Montilivi en un partit de Lliga.
Els 39 clubs de LaLliga que no han sigut convidats a formar part de l'anomenada Superlliga, un d'ells el Girona FC, han rebutjat avui de forma unànime i contundent aquest format en la reunió convocada per l'organisme que presideix Javier Tebas.
 
"Els clubs presents han rebutjat per unanimitat i enèrgicament els plans de creació d'aquesta competició. Tots els clubs creuen fermament en el mèrit esportiu com a únic criteri per poder classificar-se per a les competicions internacionals a clubs a través de les respectives lligues nacionals", assenyalen en un comunicat. En ell s'afirma que "l'oposició mostrada de manera global durant els últims dies ha posat de manifest que una lliga europea tancada i elitista és inviable i no desitjada".
 
"Les reaccions que s'han vist a tot Europa demostren com d'important és un ecosistema obert per al futbol i la comunió amb els aficionats", afegeix el text signat per tots els clubs excepte Atlètic de Madrid, Barcelona i Reial Madrid, que van ser part dels 12 fundadors de el projecte frustrat després de la renúncia de deu d'ells.
 
LaLliga i els clubs signants del comunicat agraeixen als implicats "el suport que han mostrat en aquesta setmana clau per al futur de el futbol".
 
De la mateixa manera, s'afirma en aquest text que LaLliga "continuarà treballant amb les parts interessades, inclosos els grups d'aficionats, el govern, la UEFA, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i les lligues europees per protegir els millors interessos de el joc i demanar als clubs que segueixen involucrats en la competició proposta que cessin la seva participació immediatament". 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook