La setmana a La Vinya ha estat fantàstica. Instal·lats en la sisena posició, Francisco ha vist també com recuperava per a la causa dos homes importants com Sylla i Pablo Moreno i es buidava la infermeria. Tanmateix, l'andalús ha tingut una, benvinguda, feina extra: la de treballar el factor mental per tal que veure's en play-off no alteri el bon funcionament de l'equip. «Calia controlar-ho i ho hem fet des de bon començament». A partir d'aquí, Francisco no vol sentir a parlar de classificació, l'Sporting, el Rayo o res més que no sigui el Logronyès. «Desviar-nos del que ens ha dut aquí, seria equivocar-nos», deia. L'equip farà avui el darrer entrenament abans de sortir cap a Logronyo.

«Lògicament calia controlar-ho i ho hem fet des de bon començament. Tot i això, tenim gent molt intel·ligent que sap perfectament d'on venim i és conscient de la realitat. Queda molt encara. La sitaució en què estem és temporal, de moment, i cal continuar preparant el partit com sempre».

«Més que mirar els rivals, el primordial som nosaltres. Així ho treballem. Som allà per mèrits propis, perquè guanyem i perquè sabem patir. Estem en el millor moment del curs a nivell defensiu i ofensiu. Les dades ho diuen. Ens fixem en nosaltres mateixos i arribar al final així seria molt bon senyal. Per tant, cal mantenir-ho. Cal centrar-nos en el Logronyès, que s'hi juga molt i serà molt complicat. Estem contents d'arribar en aquest moment de forma, però ja ha passat. Ara cal continuar-lo amb la mateixa dedicació i treball. Tant de bo pogueum acabar el curs en aqeusta dinàmica».

«La bona dinàmica ve per la feina, compromís de tothom. No només dels que juguen, de tots. No en sortirem d'aquí. No ho permetrem. Els jugadors ho saben i ho demostren al dia a dia. Avui hem parlat de la situació i el que ens ha dut a estar ben classificats ara ha estat ser molt honrats en la feina, saber què hem de fer cadascú i que tenim un rival que ens ho posarà molt complicat. La resta, no interessa. Som al moment més important de la tmeporada on volíem ser i toca continuar apostant pel mateix que fem: compromís i ser un equip ambiciós».

«Podria dir que hem treballat més però, hem treballat igual perquè més és impossible. El club sap el moment on som, d'on venim i que tothom ha de sumar. Cal ser molt realistes i saber la situació on som i encarar-la amb la mateixa humilitat que ho fem des del primer dia. Sent conscients de la dificultat que tindrà cada partit dels que queden. La veritat és ni tan sols he mirat la classificació, tot i que sé que som sisens. No m'importa, només que l'equip estigui fort mentalment i sigui competitiu per continuar demostrant que tenim ganes i il·lusió.

«A la primera volta van agafar un bon coixí amb 6 victòries. Llavors van tenir més dubtes fins a l'hivern on es van reforçar amb Pacheco i Nano. Ara estan a un bon nivell. A casa fa bé les coses i serà complicat. Els tenim tot el respecte. Hi haurà fases en què haurem de jugar amb el marcador, però el plantejarem per sortir a guanyar. Tenen moltes virtuts en atac tot i que els costa fer gols.

«La setmana passada equips que juguen per evitar el descens van guanyar-ne de play-off o ascens directe. Tot està molt igualat. Tenim duels contra equips de baix que busquen el seu objectiu. El nostre és estar a dalt i per tant no mirarem el rival, sinó què hem de fer nosaltres. Haurem de ser superiors al Logronyès».

«No dic mentides. Sé que som sisens, però de veritat que no he mirat la distància que hi ha entre el sisè, el desè... Sé que estem empatats amb l'Sporting i que en tenim un més que el Rayo, però de veritat i no sé més. L'únic que m'importa és que l'equip estigui preparat per guanyar. Que som sisens? Tant de bo. Ens queden 5 partits i si acabem com estem, seria una alegria per tothom. De moment, em fa estar content i orgullós de la dinàmica. Això ens fa ser optimistes però sortir d'aquí seria equivocar-nos».

«Vam sortir de Vallecas a 7 punts. Era difícil d'imaginar entrar-hi faltant 5 jornades. Sóc molt realista i sí que sabíem que podíem arribar amb opcions al final, que és el que volem. Pot ser una sorpresa però no ho és; és fruit de la feina. L'objectiu és continuar».

«Els jugadors mai han deixat de seguir-nos. De vegades, quan hi ha resultats que no arriben, per a un entrenador és molt important veure que la gent creu en tu i en el missatge. Mai he dit que no volguéssim estar a dalt, sinó que havíem d'arribar-hi amb opcions al final i els jugadors han anat a totes amb aquest discurs. El canvi de sistema ens ha ajudat i ara ens veiem amb més possibilitats. Tot suma. Estic molt orgullós de tots i cadascun dels jugadors per ser en la situació que tots volíem. També agraeixo a tots els que estan al voltant de la plantilla per tot el que ens han ajudat».