Per si algú en tenia algun dubte, el Girona és un ferm candidat a jugar la promoció d'ascens a la Primera Divisió. Ho era fa una setmana a Logronyo, i potser també dos partits enrere després de guanyar el Tenerife. Però aquesta nit, amb la cinquena victòria consecutiva al sarró, cosa que passava per última vegada ara fa una dècada, ha enviat un missatge a tots. Primer a l'Sporting, víctima a Montilivi de l'excel·lent ratxa dels de Francisco, que s'han imposat gràcies a un gol de Juanpe i han sabut patir al segon temps. Els tres punts es queden un altre cop a casa, la inèrcia positiva s'allarga i es consolida la cinquena posició. Propera parada, dijous a Màlaga en un ruix final que es preveu apasssionant.

Ha marcat en el moment oportú el Girona, que ha marxat amb avantatge als vestidors, deixant ben empipats els jugadors de l'Sporting. Juanpe ha estat l'executor d'una acció que ha nascut a peus de Monchu, l'encarregat de xutar una falta per mans de Bogdan al vèrtex de l'àrea. No ha atrapat la pilota Mariño i el rebuig l'ha caçat el central per afusellar el porter. Bueno, que passava per allà, ha estat l'objecte de les crítiques dels visitants, que consideraven que l'uruguaià estava en fora de joc, obstaculitzant la jugada. Aquest cop, ni el VAR ni tampoc l'àrbitre han fet la guitza i l'1-0 ha acabat pujant al marcador.

S'han avançat els de Francisco, un xic millors que el seu rival durant els primers 45 minuts. Una bona arrencada, amb intensitat i rauxa, per després asserenar els ànims tocant i tocant. Ha sigut llavors quan ho ha aprofitat l'Sporting, que ha tret petroli de les faltes que pescava Djuka, encara que sense oferir massa sensació de perill. Un xut del davanter que ha rebutjat Juan Carlos, un cacau de Javi Fuego que ha acabat a les mans del porter i una aparició d'Arnau per molestar la possible rematada de Manu García, han sigut les úniques aproximacions dels asturians.

Tampoc el Girona ha tret massa el cap pels dominis de Mariño. Ha preferit mastegar el partit, madurar-lo, tot movent la pilota de costat a costat fins que arribés el moment oportú. Ha sigut cap a tocar del descans, quan s'ha tret la son de les orelles en atac. Primer, quan Stuani ha connectat una centrada de Gumbau. Rematada massa forçada que ha marxat fora, quan Arnau, possiblement i des del darrere, tenia una millor situació. Un minut més tard ha sigut Bárcenas. S'ho ha fet ell mateix el panameny, dirigint un xut a prop del pal que ha rebutjat el porter. I llavors al 42, l'acció del gol. Un altre cop a pilota aturada, com en van caure dos al Nuevo Las Gaunas. Aquest cop, per unes mans de Bogdan Milovanov. Monchu i sobretot Juanpe, s'han encarregat de moure la balança. Això ha passat poca estona després que els dos migcentres, Javi Fuego i Gragera, veiessin la targeta groga. També n'ha rebut una el tècnic David Gallego i Diego Mariño, aquest últim per protestar l'acció de l'1-0.

Obligat per les circumstàncies, ha tornat a la gespa l'Sporting ben agressiu, disposat a mossegar i ofegar un Girona que, d'entrada, s'ha vist sorprès per l'actitud del seu rival. Sobretot quan Djuka, al 47, s'ha trobat amb una pilota que no s'esperava tot enviant-la al lateral de la xarxa quan es trobava en una bona posició per haver fet alguna cosa més. Ha trepitjat molt més camp contrari l'equip visitant i se l'ha vist bastant actiu, però no ha generat massa sensació de perill i això ha donat ales als de casa, que mica en mica han anat agafant aire. Les bones prestacions ofensives d'abans del descans han desaparegut. Era qüestió de deixar passar el temps tot buscant alguna arribada aïllada per matar el partit. L'ha tingut Monchu, al 67, però ha xutat amb massa suavitat i Mariño s'ha fet amb la pilota sense dificultats.

Tres quarts del mateix ha passat a l'altra àrea amb Babin, que ha rematat amb la testa un servei de falta però sense problemes per Juan Carlos. Francisco, que ha anat deixant passar els minuts, ha fet entrar d'una tacada a Bustos i un Sylla que ha sigut molt incisiu als darrers minuts. Abans, però, ha arribat l'ocasió més clara per l'Sporting, que no ha empatat de miracle. D'un córner a favor del Girona ha nascut una ràpida transició que ha finiquitat Aitor amb un xut al travesser. Llavors, la rèplica. Un parell d'arribades de Sylla, amb aturada inclosa de Mariño i una pilota que sortia fora. Ha anat esgotant els canvis l'equip de Montilivi, que ha sabut aguantar el tram final sense patir en excès. Suficient per sumar la cinquena victòria consecutiva i somiar que aquest play-off és ben possible.

GIRONA 1 - 0 SPORTING

GIRONA: Juan Carlos, Couto, Santi Bueno, Juanpe, Arnau Martínez, Franquesa (Luna, min. 86), Cristóforo (Terrats, min. 90), Gumbau (Ibra Kébé, min. 86), Monchu, Bárcenas (Sylla, min. 79) i Stuani (Bustos, min. 79)

SPORTING: Mariño, Bogdan, Babin, Borja López, Saúl García, Gragera, Javi Fuego (Pedro Díaz, min. 57), Aitor, Manu García, Gaspar (Pablo Pérez, min. 79) i Djuka

GOLS: 1-0, Juanpe (min. 42)

ÀRBITRE: Alejandro Muñiz Ruiz (comitè gallec). Ha amonestat Gragera, Javi Fuego, Mariño (Sporting). També ha vist la targeta groga l'entrenador de l'Sporting, David Gallego.

VAR: Santiago Varón Aceitón (comitè balear)

ESTADI: Montilivi, sense públic a les graderies.