Francisco ha comparegut aquest migdia en roda de premsa abans que diumenge l’equip posi rumb cap a Madrid, on disputarà l’anada de la final del play-off d’ascens davant el Rayo (21 h). El tècnic celebra que l'equip hagi tingut una setmana per preparar el partit a Vallecas i confirma que Cristhian Stuani està disponible per ajudar el Girona a tornar a Primera. L'única baixa confirmada és la de Yoel Bárcenas, amb la selecció de Panamá.

L’EQUIP

A diferència de la setmana passada, hem tingut set dies per agafar forces i recuperar gent amb problemes. Estem tots preparats per competir al màxim nivell. Estan tots bé, demà decidirem i entenem que tothom està disponible.

STUANI

Cristhian entrena bé i va reincorprar-se amb el grup la setmana passada, però preferiem esperar. Està disponible. Yoel ha estat competint a un alt nivell, però no hi serà i estem centrats amb els que som.

L’ÀRBTIRE

No em preocupa, en absolut. Quan un àrbitre arriba a aquestes alçades, és per alguna cosa. Aquell dia no va estar encertat, però és un àrbitre de primer nivell. Estem tranquils en aquest sentit i centrats en el nostre treball.

PERILLS DEL RAYO

És un equip que tot l’any ha estat entre els sis primers, va tenir un sotrac a final de temporada però ha guanyat el Leganés amb comoditat. És un equip molt versàtil en totes les seves línies. Trobarem un equip potent i en un camp difícil però tenim les nostres opcions.

LA PORTERIA A ZERO

És una eliminatòria. Hem de mantenir l'equilibri. No deixarem de ser ambiciosos i guanyar el partit. Serà un partit disputat del màxim nivell i importància. És important no encaixar però també marcar gol.

L’ELIMINATÒRIA

Té moltes fases. Hi haurà moments que haurem de jugar amb un bloc baix, pressió alta… Buscarem les nostres ocasions, que ens donaran confiança.

L’ASPECTE MENTAL

És una situació que venim treballant, a la semifinal i a l’últim tram de Lliga. La suma de tot ens fa arribar forts. Els joves tenen una il·lusió enorme i la veterania dona serenitat. Ens sentim bé amb qualsevol jugador que surti al camp.

VALLECAS

Vam perdre un partit en el qual vam fer moltes coses bé. Els dos equips necessitàvem guanyar, vaig quedar content amb el partit malgrat no guanyar. El futbol sempre et dona una oportunitat i opcions per reivindicar-te. No serà fàcil, però ho posarem tot de la nostra part.

L’APRENENTATGE

De moment, no tindrem el camp de l’Elx. Serà un camp diferent, amb bones condicions, i ho hem preparat. Hem preparat molt bé el partit, centrats en el treball que haurem de fer a Vallecas. El 70% dels jugadors que hi eren, no hi són i serà totalment diferent. També és un rival diferent. Es tracta de guanyar.

NO TENIR STUANI DURANT LA TEMPORADA

Tenir-lo és un luxe per a qualsevol equip de Segona A. No ha estat fàcil per ell, però hem explorat altres jugadors que ens han fet tenir altres formes d’entendre el joc. El bo i interessant és que tothom està pel mateix objectiu, independentment de la feina.

A DOS PARTITS DE PRIMERA

Entenc perfectament la situació de l’entorn. Hem de voler viure algo bo i lluitar-ho. Tot està controlat des de la humilitat i el treball d’haver arribat fins aquí. Després de deu mesos estem al mateix lloc i ho posarem tot per part nostra. Hi ha humilitat però també ambició i ho donarem tot.

EL FAVORIT

És un equip que té jugadors de Primera, per això dic que són favortis. Nosaltres també tenim un equip fantàstic i una història recent, però hem de ser humils.

EL TIPUS DE PARTIT

Els partits es preparen d’una manera i a l’inici es pot provocar una altra cosa totalment diferent, com ens va passar a Almeria. El Rayo és un equip vertical, amb una de les bandes esquerres amb més recorregut i espero un partit que tots dos equips voldrem controlar però que no deixarem d’intentar arribar a la porteria contrària.

BEBÉ

Entenem que jugarà i així hem preparat el partit. Però també amb Trejo, Álvaro, Isi… Venim d’enforntar-nos a Lazo i Sadiq i ho hem solventat amb regularitat. Són jugadors molt importants a la categoria que ens exigiran, però nosaltres també en tenim.

EL RAYO-LEGANÉS

Al final, la primera part va ser molt igualada. També podria haver-nos passat a nosaltres però ens vam avançar ràpid a l’Almeria. El Rayo és un equip que quan té l’oportunitat de fer-te sang te’n fa.