Enmig de dues setmanes de concentració absoluta amb l’únic objectiu d’aconseguir l’ascens a Primera Divisió, el capità Aday Benítez va atendre als mitjans de comunicació per explicar el «bon moment» de l’equip abans de jugar diumenge l’anada de la final del play-off a Vallecas (21 h). L’experiència de les quatre promocions que ha viscut amb el Girona -la temporada 2014-15 va caure a semifinals amb el Saragossa, la 15-16 a la final davant l’Osasuna, la passada per un gol a l’últim minut contra l’Elx i aquesta està per veure-, l’obliguen a apel·lar a la prudència però no renuncia a «anar a mort» per aconseguir-ho. «O pugem o no val res», va afirmar. Aday, que acaba contracte aquest 30 de juny, va explicar que encara no ha parlat de la renovació amb el club. Després de set temporades seguides al Girona, va comentar que «si tornem a Primera anirà millor i sinó pitjor».

COM ARRIBA L'EQUIP

«Estem forts, endolladíssims. Tenim una dinàmica molt bona i hem passat una eliminatòria vital, sobretot al camp de l’Almeria deixant la porteria a zero. Estem en un moment molt fort i s’ha vist en el tram final de la temporada. És el ritme que hem de seguir. Som superprudents perquè en una final pot passar qualsevol cosa, els partits no es juguen, es guanyen».

EQUILIBRI JOVES I EXPERIÈNCIA

«La barreja de jugadors fa que tinguem coses. Tenim prudència, sabem estar i som valents per afrontar la final. Anem a pel Rayo. Ja ens ha passat en altres ocasions i som els encarregats de dir als nanos que cal seguir cap endavant i tenir peus a terra perquè encara no hem guanyat res. O pugem o no val res. La gent jove ens dona força, havíem de crear una nova energia per tornar a tenir èxit. El que hem fet fins ara ja és història. L’any passat vam aconseguir el que érem pels jugadors que érem i aquesta s’ha creat una energia diferent per tornar-ho a intentar».

AQUEST ÉS L'ANY

«S’ha de creure. Ens ha passat el que ha passat però aquest és un play-off nou. Hem de creure-hi tots. No podem pensar una altra cosa que no sigui això. El treball no és només físic, és psicològic i tot. La intenció és pujar i veig l’equip endolladíssim, tant la gent que juga com la que no, està bé. L’entorn també i el públic ens ho dona tot pel carrer. És el moment d’oblidar-nos del passat».

DUES FINALS AMB FRANCISCO

«Abans hi havia una energia d’un equip que venia de baixar, era pràcticament obligatori pujar. Ara s’ha creat una energia nova i tinc la sensació que aquest any és l’any. Tinc la prudència, però, de dir a la gent que encara no hem aconseguit res».

RENOVACIÓ

«A dia d’avui no tinc contracte per a la temporada que ve, quan acabem aniré de vacances. Si guanyem anirà millor i sinó pitjor, m’agradaria explicar més coses però no sé res».

FACTOR PÚBLIC

«És una de les diferències respecte a l’any passat, però només tindrem 1.500 persones. Contra l’Almeria em van semblar moltes més. No m’esperava tant ambient. La gent estava molt endollada».

ETIQUETA DE FAVORITS

«Se’ns posa? El Rayo em sembla l’equip més perillós de la categoria. A dalt té moltíssima pólvora i és un equip que fa mal. Han agafat força, moral i confiança a les semifinals que fa que encara arribin més forts. No som favorits. És una eliminatòria que tothom té ganes de veure perquè som dos equips, cinquè i sisè, que arribem forts i ens ho hem jugat tot a les últimes jornades».