trobada d’exjugadors enmig de les relíquies. Una quinzena d’antics jugadors, tècnics i directius del Girona van visitar ahir la mostra històrica del futbol gironí que aquests dies hi ha a l’Espai Gironès. Hi van passar Jordi Gruartmoner, Joan Callicó, Xavi Agustí, Miquel Duran, Alfonso Abete, Pepe Pinto, Mariano Lloveras, Pere Pla, Lluís Busquets, Joan López Santana, Pere Moy, Benet Masferrer, Manolo Valle, Javi Morata, Juanjo Cruz, Albert Redondo, a més a més de l’exconseller Albert Mateos i un dels impulsors de la mostra, Albert Fernández.

El preu de no marcar en cap dels partits decisius | ANIOL RESCLOSA

El Girona es va quedar a zero diumenge passat contra un Rayo Vallecano (0-2) que va jugar més de mitja hora amb un jugador menys arran de l’expulsió de Velázquez (m.55). Ni amb Sylla, Stuani, Bárcenas i Samu Sáiz al camp, els gironins van ser capaços de fer un gol, que hauria dut l’eliminatòria a la pròrroga. Aquesta manca de gol va condemnar el Girona diumenge passat però és una xacra que acompanya l’equip en les quatre finals de play-off d’ascens a Primera que ha disputat aquesta dècada. Una dada que ajuda a entendre més el per què d’una maledicció que ningú s’explica.

Diumenge contra el Rayo, el Girona va tenir una parell d’ocasions d’Arnau i de Bárcenas que Luca Zidane va aturar. Aquest va ser tot el balanç ofensiu dels gironins contra un Rayo d’allò més efectiu. La història negra del Girona amb el gol en els partits decisius del play-off va començar el 2013 a Almeria. Llavors, els de Rubi, que ja havien perdut 0-1 a Montilivi van caure clarament al Juegos del Mediterráneo (3-0) a la tornada. El Girona tornaria a jugar una final per el 2016 i l’Osasuna, després del 2-1 al Sadar, a deixaria secs els de Pablo Machín a Montilivi (0-1). La temporada, el conjunt gironí tampoc va ser capaç de fer cap gol a l’Elx ni a l’estadi (0-1) ni en el partit d’anada al Martínez Valero (0-0).

Quatre finals, doncs, tres de les quals disputades a l’estadi amb el suport de l’afició, en què les cames han fet figa a l’equip i, els nervis, la pressió, la inexperiència o l’angoixa, han fet que no traiés el potencial ofensiu que havia exhibit durant tota la temporada regular.