Míchel Sánchez no té pèls a la llengua. Diu les coses pel seu nom amb un discurs clar, directe i farcit de contingut. El tècnic va atendre ahir els mitjans de comunicació a Montilivi en motiu de la prèvia al partit de demà contra Las Palmas (19.30 h). Va parlar de tot. Des de la situació actual de l’equip, l’arribada d’Álex Baena, Las Pamas..., fins a les operacions que hi haurà a Girona abans que tanqui el mercat de fitxatges d’aquí a 10 dies.

«Ha sigut una setmana bona d’entrenament. Estem ajustant el model de joc i hem treballat les situacions del partit contra l’Amorebieta per veure el marge de millora. La intensitat és molt bona, estem contents. El grup està fantàstic. Santi Bueno hi serà i Valery encara no està a punt, segueix amb molèsties al genoll, s’ha fet proves i no ha jugat per una incomoditat que l’ha frenat mentalment. No està del tot a gust, però en dos o tres dies ja entrenarà en dinàmica normal amb el grup. Ho compensarem amb l’alta de Baena que ja ens pot ajudar aquest cap de setmana».

«Estem oberts al mercat. Tenim una desena de dies per veure què pot passar. Parlo d’altes i baixes. Dependrà de si surt algun jugador en alguna posició que no esperàvem i després haurem de fer alguna modificació al plantejament que tenim. Volem un lateral dret per tancar la defensa, un migcampista més i una possibilitat de jugador ofensiu que pot ser banda o punta. La direcció esportiva treballa en aquestes tres incorporacions. Les sortides no estan clares i a les última hora potser hi haurà una sorpresa perquè tots els equips es mouran ràpid. Esperem que en l’estructura important del grup no n’hi hagi».

«Las Palmas ha fet una gran pretemporada. He tingut la sort de ser jugador de Pepe Mel i sé que els seus equips intenten jugar. Contra un equip com el Valladolid, aspirant a tot, en el primer partit de Lliga les sensacions van ser bones. Espero un partit molt complicat. La possessió serà determinant i necessitem poder incomodar-los perquè ens sotmetran amb la pilota. Tenen molt bon peu. Els l’haurem de treure ràpidament i ser agressius en la pressió. Hem d’anar cap endavant amb la pilota. S’han de sentir assetjats quan tinguem la possessió. És la tercera temporada de Pepe Mel, té molts automatismes i serà un partit molt complicat».

«Samu està per competir i la realitat és que els jugadors es reivindiquen sols. Ell ho ha fet durant aquesta setmana. Per un entrenador el millor que li pot passar és tenir aquesta competència dins el grup. És el que ens farà millors a tots. No vull picar-lo, vull que estigui en el seu millor nivell».

«Baena no ha arribat a entrenar gaire amb nosaltres però ve de tenir dinàmica d’entrenament amb el Vila-real. Està preparat per competir. És un jugador amb desequilibri, amb un bon u contra u, dinàmic en el joc, combinatiu i diferent en els metres finals. Pot jugar per dins i per fora. Vull conèixer-lo perquè veure’l en el dia a dia pot modificar la idea que tinc d’ell. Dins de les tres mitjapuntes, de 8, 10 o 11, pot jugar i esperem que ens ajudi. Diumenge hi serà».

«És un equip amb història i bon tracte a la pilota. Tenen una bona capacitat tècnica, potser és la principal virtut de Las Palmas, i li han afegit poder. Jesé està agafant un nivell molt alt. Peñaranda té un potencial brutal en l’u contra u, en el duel i potent. Esperem un equip diferent de l’Amorebieta amb més pilota, menys joc directe i menys situacions de duel per als nostres centrals amb referències. Serà un equip més mòbil i hem treballat en aquest sentit. Que ens trobem còmodes amb la pilota serà clau».

«Sempre parlem del dia a dia més que de mirar objectius a llarg termini. Ens reforçaria molt el 6 de 6. Estem convençuts. Hem de parlar d’aquesta situació. Volem ser un equip que comenci bé, amb bons resultats i si diumenge guanyem aniria bé per la moral de l’equip, el treball i el dia a dia. Però serà un procés llarg i volem anar dia a dia. A casa volem sumar sempre de 3 en 3 i el següent partit toca a casa».

«Estic molt tranquil pel que veig en el dia a dia. La base és molt sòlida. Tinc uns jugadors de primeríssim nivell, hi ha una molt bona estructura al darrere. La part positiva és que aquesta situació ja me la van explicar quan vaig arribar. Em dedico a treballar dia a dia. No m’agafa per sorpresa. Busquem ser el màxim competitius en el dia a dia i en la setmana de competició. No em preocupa res, la base de l’equip és molt bona».

«Hem de ser un equip més compromès. Tenir la pilota no només amb comoditat sinó amb compromís a apropar-se al rival perquè ens senti quan tinguem la pilota i generem més espais. És el que demanem i el jugador va en aquest sentit».