La realitat és la que és. En tres partits, tots ells amb reducció d’aforament per culpa de la pandèmia i les conseqüents mesures de seguretat, Montilivi ha presentat una entrada mitjana de 2.058 espectadors. I això que, com a màxim, en podien entrar 3.360. Ara, amb els retocs impulsats pel Procicat aquest límit s’eixamplarà fins els 4.480 aficionats. Una xifra que en d’altres camps sembla fàcil d’atrapar però que fins ara se li ha resistit al Girona. Veient que la cosa no funciona, el club ha aprofitat aquests últims dies per pensar una nova fórmula que permeti que l’estadi millori el seu aspecte. L’objectiu no és pas cap altre que el de multiplicar l’assistència, fins ara força minsa. Per exemple, el dia del debut contra l’Amorebieta hi havia només 1.871 persones a les graderies.

Fins ara, el repartiment d’entrades es limitava a un sorteig aleatori que escollia un seguit d’afortunats, sempre i quan aquests fossin abonats. La cosa no ha funcionat massa bé, perquè el promig d’espectadors tot just ha superat els dos milers i gràcies. Per això, el Girona ha posat fil a l’agulla i ahir explicava que el proper sorteig, previst pel dilluns de la setmana vinent, dia 13, tindrà en compte tots aquells abonats que s’hagin inscrit, a travès del web, amb agrupacions. La seva petició serà prioritària. La inscripció es tancarà el proper diumenge 12 de setembre a les 23:59 hores. Es repartiran les més de 4.000 entrades pertinents al partit del dissabte 18 contra el Valladolid, previst per dos quarts de nou del vespre.

Amb això el que s’intenta és premiar, d’alguna manera, a tota aquella massa social que ha fet alguna cosa per intentar aconseguir una entrada en detriment dels que no s’han inscrit. Fins ara, uns i altres tenien les mateixes possibilitats de ser els escollits, cosa que ha passat en els partits amb l’Amorebieta, Las Palmas i Sporting.

Aquestes agrupacions, com fins ara, es poden dur a terme de manera individual o per grups i el màxim és de sis persones. El Girona tindrà en compte les agrupacions que s’han fet fins ara i també aquelles que són noves. Totes elles tindran prioritat. Un cop assignades les entrades aquestes una vegada més es podran cedir a d’altres persones. La nova fórmula farà que el club reparteixi en un primer moment les entrades pels socis que hagin realitzat alguna agrupació. En el cas que hi hagi més socis inscrits que no pas entrades disponibles, l’exclusivitat serà per a les agrupacions. A l’inrevés, les localitats que quedin per repartir se sortejaran entre tots aquells que no hagin gestionat la seva agrupació.