Segurament, en aquell ja llunyà curs 2012-13 es va posar la llavor del que és l’actual Girona. De la mà de Joan Francesc Ferrer Rubi, el Girona va fregar l’ascens directe a Primera i va classificar-se per la final del play-off d’ascens, on l’Almeria li va barrar el pas. El tècnic maresmenc va fer servir una metàfora i va parlar «flama» des del balcó de l’Ajuntament a la Plaça del Vi en la celebració de final de la temporada per referir-se al sentiment d’una afició que s’havia entregat a l’equip. Aquella «flama» es va mantenir des de llavors fins a fer-se més gran i viure els millors anys de la història del club. Des de llavors, el Girona té un racó al cor de Rubi, entreni l’equip que entreni. El maresmenc va recordar-ho ahir. «Amb el Girona, al seu moment, vaig fer la millor temporada la seva història. Ha plogut molt, i hi ha gent que hi treballa a qui tenim certa estima, però res més». Rubi afegia que l’Almeria no té sentiment de venjança després de l’eliminació del curs passat. «Ens van eliminar de l’ascens i anirem a guanyar per continuar com estem», deia.

Rubi va parlar de les diferències entre el Girona actual i el de la temporada passada que els va deixar fora del play-off. «Francisco i Míchel estan molt consagrats i cadascun té una idea de joc diferent i vàlida. Míchel intenta inculcar equips creatius i elaborats i és el que té més ascensos els últims quatre anys. Francisco és més tàctic», deia. Sobre la manca de resultats del Girona de Míchel, Rubi va recordar que el tècnic madrileny «necessita temps, com el vaig necessitar jo quan vaig arribar la temporada passada».

L’Almeria recuperarà Akieme i només tindrà la baixa del lateral dret Aitor Buñuel pel partit de demà a Montilivi. Un matx que en cas de guanyar-lo, situaria els andalusos fins al capdamunt de la classificació en solitari.