Feia dies, setmanes i mesos que s’esperava i finalment ahir, Montilivi va deixar enrere totes les restriccions de capacitat per obrir les portes de bat a bat i acollir en massa l’afició del Girona. Des de l’anunci del final de les limitacions d’aforament, i un cop es va saber l’horari del partit contra l’Osca, a les quatre, molts seguidors blanc-i-vermells es van reservar la tarda d’ahir per tornar al temple com abans de la pandèmia. El dia acompanyava. Feia bo i l’equip necessitava el suport de la gent per mirar de sortir de la delicada situació a la classificació en què es troba. La gent també tenia ganes de ser-hi i animar. Al final en van ser 6.101 però en podrien haver estat alguns més si els problemes per accedir al camp amb l’opció del multiabonament de l’aplicació no haguessin fet perdre la paciència a més d’un. Tot i això, els que van entrar es van fer sentir. Sobretot en els millors minuts de l’equip, a la segona part, amb el grapat d’ocasions que va tenir per fer el segon gol. Tot i la comunió, el final no va ser feliç. Les fiblades letals de l’Osca van deixar el millor Girona de la temporada sense cap botí i en una situació encara més complicada a la classificació.

Alguns aficionats van ser redirigits a taquilles a buscar una entrada perquè el multiabonament va generar problemes. | ANIOL RESCLOSA

Hi havia ganes de tornar a la localitat de sempre i oblidar les inscripcions i agrupacions sempre feixugues. Des de ben aviat, els carrers pròxims a l’estadi es van emplenar de vehicles d’aficionats i a mesura que s’acostava l’hora del partit, la rodalia del camp també recordava els d’abans de la pandèmia. Els problemes per entrar amb el multiabonament van fer que alguns abonats fossin redirigits a taquilles a recollir una entrada i això va provocar unes bones cues a fora l’estadi. Alhora, més d’un aficionat tampoc duia el QR d’abonat i no podia entrar. Tot plegat va fer que s’acumulés molta gent durant una estona fins que el club va agilitzar-ne l’entrada.

Les cues i el resultat entelen el retorn de la normalitat a l’estadi

Si contra l’Almeria van ser 4.904, ahir gairebé 1.200 aficionats més van pujar fins a l’estadi per donar suport a l’equip. Tot plegat va fer que Montilivi fes goig i recordés vells temps no tan llunyans. Amb la mascareta posada i sense poder menjar a la localitat, els aficionats van patir de valent veient com el Girona era incapaç de transformar cap de les ocasions que generava.

Al final del partit, malgrat la decepció i empipada pel resultat, Montilivi va acomiadar l’equip, que havia anat a saludar, amb aplaudiments.