La dedicació i l’entrega per l’escut des del primer dia que va arribar al Girona són indiscutibles. Fa cinc temporades que Cristhian Stuani va apostar pel club en el seu retorn a la Lliga espanyola i des d’aleshores només ha fet que repartir alegries. Tantes, que el Matador de Tala va atrapar els 100 gols vestint de blanc-i-vermell en la gran victòria de dissabte passat contra l’Eivissa (5-1). Una xifra que sens dubte és un bon motiu de celebració. El davanter uruguaià va atendre ha atès els mitjans de comunicació per valorar el seu moment personal i alhora el de l’equip, que s’està consolidant cada cop més en les posicions del play-off i a finals de setmana afronta un partit clau a Almeria en què els de Míchel Sánchez poden continuar allunyant-se del setè -el Cartagena es troba a 6 punts- i retallar distàncies respecte als de Joan Francesc Ferrer Rubi que són segons -a 10 punts. Ho fa poc sovint, però quan el capità parla se l’ha d’escoltar.

«Un sempre es marca objectius individuals, però prefereixo centrar-me en els grupals. Sempre els he posat per davant de tot i el principal és l’ascens. El perseguim des de fa temps. Estem en carrera i podem aconseguir-lo», ha afirmat. Stuani veu factible rematar la feina de les dues darreres temporades, en les quals els gironins van quedar-se a les portes de l’ascens perdent la final del play-off contra l’Elx (2019-20) i el Rayo Vallecano (20-21). Malgrat que «a la primera fase del campionat ens va costar una mica per tots els canvis que hi va haver a l’equip, la idea ara està més que assumida i tenim una identitat». «Hem aconseguit dur a terme el que ens demana l’entrenador», ha afegit lloant la tasca de Míchel.

La darrera jornada el Girona va escalar fins al cinquè lloc (52) gràcies a tres victòries consecutives i la poca fortuna dels rivals. Sobre el moment actual, el davanter uruguaià ha dit que «l’equip està en una molt bona dinàmica»: «Hem de seguir pensant en el partit a partit. És típic, ho sé, però és la veritat. Fa un mes que ho fem així i ens en sortim. Ja veurem com es presenta la situació en els propers partits. Estem en una posició bona i aquest cap de setmana tenim la possibilitat de guanyar». Es refereix a l’Almeria. «Volem endur-nos els tres punts per allunyar-nos del setè i alhora veure’ns més a prop dels primers», comentava. Si els de Míchel són capaços de guanyar a l’estadi Juegos Mediterráneos, la distància per l’ascens directe, que marquen els de Rubi, passarà a ser de 7 punts.

El gol del Girona es reparteix

Des que va aterrar a Montilivi, Stuani ha carregat sempre el pes golejador del Girona. Només la temporada passada va veure’s superat per Mamadou Sylla com a màxim golejador del conjunt blanc-i-vermell, encara que el davanter vallesà, amb 11 gols, només en va marcar un més que ell i això que el charrúa va participar poc arran d’uns problemes físics que li impedien sentir-se al cent per cent.

Enguany, les xifres s’han repartit una mica i, a banda de Stuani, Nahuel Bustos també ha assumit la responsabilitat de cara a porteria, així com els jugadors de la segona línia o els defenses. «Sens dubte és important perquè ja no he d’estar sempre pensant que si no marco, no hi haurà més jugadors a l’equip que els facin. Això no passa i em deixa més tranquil. Si no puc jugar, l’equip té potencial per guanyar. El Girona està per davant de tots. Volem ascendir a Primera i, per això, necessitem que tothom doni el màxim. Segueixo marcant gols, però és important que la resta també en pugui fer», ha assegurat.

En aquest sentit, el davanter ha tingut unes paraules per Bustos. L’argentí, habituat a viure a l’ombra d’Stuani, s’ha destapat amb 4 gols en les darreres dues jornades: «Tenim una relació boníssima. Nahuel ho està fent súper bé i li hem de donar suport per intentar que segueixi creixent en benefici d’ell i l’equip. Des de la meva posició puc intentar ajudar-lo des d’on faci falta perquè se senti còmode. Compartim posició, com amb altres companys, però com a company i capità d’equip he de ser-hi sempre que ho necessiti donant-li tot el meu suport».

Aquesta temporada el Girona ha marcat 49 gols, quan encara queden 10 jornades per disputar-se. Després de l’Almeria (51) i el Valladolid (50), el conjunt gironí és el tercer equip que més gols ha marcat de Segona. «És una dada molt important. Com més gols es facin i jugadors diferents puguin marcar, més possibilitats hi haurà d’aconseguir els tres punts a cada partit. Estem en una molt bona dinàmica. L’equip juga bé, genera ocasions i se sent còmode», ha manifestat.

El pitxitxi de Segona

Que el gol del Girona s’hagi repartit, no vol dir que Stuani hagi deixat de ser la referència ofensiva. L’uruguaià té el gol entre cella i cella i quan veu la pilota, ja pot tremolar el rival. Per tant, no sorprèn gens que sigui el pitxitxi de Segona amb 17 gols -els mateixos que Borja Bastón (Oviedo).

Stuani podria tenir al cap atrapar alguna xifra concreta, però no s’hi capfica. La seva prioritat és ajudar el Girona a aconseguir l’objectiu. Els èxits de l’equip, seran els seus èxits. «No m’he marcat cap xifra aquesta temporada. L’objectiu més important és l’ascens, tant si és amb 20 gols com amb 17. Per mi és el més important. Ja he tingut la sort de ser el pitxitxi i vull estar el millor possible aquest darrer tram de temporada perquè l’equip guanyi», ha confessat.

100 gols pel record

El de Tala va atrapar els 100 gols amb el Girona i, com no podia ser d’una altra manera, de records en té a cabassos. «És difícil escollir-ne un de tots aquests perquè tots els considero importants. No és fàcil escollir un gol, però em quedo amb el que vaig marcar al Reial Madrid a Montilivi (2-1, temporada 17-18). Va ser un partit històric per tots. Me’n venen molts a la memòria», ha reconegut. El que sí que té clar és que «no canviaria cap gol»: «Dono el valor que mereixen a tots els que he fet i els que no, és part del futbol. Sempre que jugo intento marcar gols per ajudar l’equip a aconseguir els seus objectius. No existeix el davanter que marca a tots els partits».

«No m’esperava arribar a aconseguir l’estima tan gran que em dona la gent. No té preu. M’ho guanyo amb treball i al camp, donant moltíssimes alegries amb compromís i humilitat. Porto quasi cinc temporades i no pensava aconseguir aquestes coses al club. Estic molt orgullós per tot el que m’ha retornat la gent. Sabeu que m’he entregat al club, però el que he rebut per l’altra part és meravellós», ha explicat. D’alegries en seguiran veinent perquè Stuani té contracte amb el Girona fins al 2026: «Tenim una comunió amb el club de fa molts anys. Em sento com a casa. Estic entregat al club. És mutu. Encara no penso com serà el final, prefereixo anar setmana a setmana i gaudir del futbol i del club amb els companys. A poc a poc es resoldrà aquesta qüestió, tot al seu temps».