Segurament el Girona no va ser ahir l’equip alegre i vistós que és protagonista amb la pilota, té la possessió i genera perill en atac amb facilitat. Aquesta versió genuïna del Girona que s’ha instaurat d’ençà de l’arribada de Míchel no havia reeixit en les darreres derrotes contra Betis, Atlètic, Reial Societat ni en la segona part a Almeria i havia dut l’equip a caure en zona de descens. Bones estones amb minuts de joc excel·lents que, tanmateix, havien estat ennegrides per pífies monumentals d’un o altre provocant que el botí fos nul. Ahir, contra l’Osasuna, el Girona va tancar l’aixeta dels regals i va concedir ben poc al rival. Sí que Couto no va voler fallar a la cita i va quedar retratat en perdre la posició amb Kike Barja en l’acció del 0-1. David López ho va arreglar en una acció d’estratègia al final de la primera part. L’Osasuna, que va demostrar ser un senyor equip, va fer la sensació de poder matar el partit, però no ho va fer. En canvi, el Girona, fins i tot hauria pogut guanyar en la darrera jugada si Sergio Herrera no hagués aturat una rematada d’Stuani. El punt sumat no treu de pobre el Girona, que surt provisionalment de descens, a l’espera del que faci avui el Getafe; i més tenint en compte que diumenge l’equip visita el Santiago Bernabéu. Ara bé, sí que ha de suposar un petit pas per créixer i recuperar una confiança que s’havia anat perdent. La revolució a l’onze titular sí que va servir per comprovar que Míchel cerca la fórmula per tallar amb aquesta ratxa tan dolenta que ahir es va allargar a 2 punts dels darrers 18 en joc. Gazzaniga va prendre la titularitat a Juan Carlos i, a partir d’ara, l’argentí serà el porter titular d’un Girona que té el repte de consolidar la petita millora defensiva mostrada i ser capaç d’amanir-la amb la millor versió atacant que coneix tothom.

Aprofitant el calendari tan atapeït i veient que els resultats no acompanyaven, Míchel va decidir ahir sacsejar de dalt a baix l’onze titular amb sis canvis respecte a l’equip que havia perdut a Almeria. El més destacat, sens dubte, a la porteria amb l’entrada de Gazzaniga en el lloc de Juan Carlos. Couto, David López, Javi Hernández, Manu Vallejo i Toni Villa van ser les altres novetats d’un onze sense Arnau Martínez, Stuani ni Riquelme. No va pas entrar malament el Girona al partit. Almenys no ho va fer mirant-s’ho i amb tres marxes menys que el rival com havia passat dijous passat al camp de l’Almeria. Acoblar tants canvis de cop no era fàcil i, menys en tan poc temps. Míchel disposava un 4-4-2 amb Toni Villa i Yangel Herrera per les bandes. L’un més enganxat a la ratlla i, l’altre anant tant per dins com per fora. De les botes del veneçolà en van néixer les primeres aproximacions dels gironins des de la banda dreta. Les seves centrades, tanmateix, no van trobar rematador. Sí que va arribar a destí una passada enrere de Couto, també per la dreta, cap a Herrera que es va torbar i a qui se li va fer de nit.

A l’Osasuna, per contra, li va costar menys ensenyar les urpes. Ho va fer primer Rubén Peña, amb un xut enroscat amb la dreta que va sortir llepant el pal esquerre. Al segon intent, els navarresos no van perdonar. El Girona va tornar a ensenyar la seva fragilitat defensiva en una pilota centrada a l’àrea en què Couto es va deixar guanyar la posició amb massa facilitat per Kike Barja i l’extrem va tenir temps de controlar i aixecar el cap abans de clavar la pilota a l’escaire de la porteria de Gazzaniga.

Ja hi tornàvem a ser. A la mínima concessió, el Girona era castigat. Els de Míchel van acusar el cop i van estar uns minuts tocats. Només Toni Villa, en bones accions d’extrem per l’esquerra, ho intentava sense trobar l’última passada. Amb un bagatge ofensiu inèdit i Sergio Herrera pràcticament fent un son durant tota la primera part, el Girona va treure petroli en la darrera jugada abans del descans. Va ser una falta a l’olla servida per Aleix Garcia que Yangel Herrera va descarregar perquè David López l’empenyés al fons de la porteria visitant. El Girona arreglava la primera part amb un gol de pissarra.

A la represa, el Girona va apujar un pistó més l’agressivitat i va començar a guanyar duels. Això va permetre que sobretot durant la primera mitja hora, l’equip sovintegés l’àrea navarresa. D’ocasions clares, poques. Un cop de cap de Bueno, un parell de xuts desviats de Toni Villa i poca cosa més. Ja amb Riquelme i Valery al camp, el Girona va semblar fer un altre pas endavant. El partit es va obrir amb el risc que l’Osasuna estabornís, com havien fet abans tants altres, els gironins. Ibáñez va estar a punt de fer-ho però la més clara va ser per als gironins gairebé al darrer segon, quan Sergio Herrera va treure una mà espectacular a una rematada d’Stuani. Hauria estat massa bonic i a Primera ningú regala res. S’ha de picar molta pedra encara. Molta. De temps, n’hi ha.

FITXA TÈCNICA

Girona: Gazzaniga, Yan Couto, Santi Bueno, David López, Javi Hernández (Miguel Gutíerrez, min. 74), Oriol Romeu, Aleix Garcia, Yangel Herrera (Reinier, min. 74), Manu Vallejo (Riquelme, min. 55), Toni Villa (Valery, min. 55) i Taty Castellanos (Stuani, min. 81).

Osasuna: Herrera, Nacho Vidal, Unai García, Juan Cruz, Manu Sánchez, Torró (Aimar, min. 64), Moncayola, Moi Gómez (Kike García, min. 81), Rubén Peña (Darko, min. 64), Abde (Kike Barja, min. 7) i Chimy Ávila (Ibáñez, min. 81).

Gols: 0-1, min. 37: Kike Barja; 1-1, min. 46: David López.

Àrbitre: Pulido Santana. Ha amonestat a Miguel, Reinier (Girona); Torró, Nacho Vidal, Juan Cruz (Osasuna).

Estadi: Montilivi. 10.032 espectadors.

Així hem seguit el minut a minut del partit d'avui a Montilivi:

En directe

Última actualització 20:22

1-1 | FINAL | S'acaba el partit a Montilivi. Una jornada més, el Girona es queda sense guanyar, però com a minim aquesta vegada ha rescatat un punt. Un gol de David López just abans del descans ha neutralitzat la diana inicial de Kike Barja. Moltes rotacions, canvi fins i tot a la porteria, però la victòria es resisteix.

1-1 | Min. 89 | Ara l'amonestat és el brasiler Reinier, que veu la groga per protestar a l'àrbitre assistent.

1-1 | Min. 88 | Veu la targeta groga Miguel Gutiérrez. La primera per a un futbolista del Girona.

1-1 | Min. 80 | Fa dos canvis més l'Osasuna. Se'n van Moi Gómez i el 'Chimy' Ávila perquè entrin Kike García i Ibáñez.

1-1 | Min. 80 | El Girona esgota els canvis. Se'n va Castellanos cap a la banqueta perquè Cristhian Stuani es converteixi en la referència en atac durant aquest últim tram de partit.

1-1 | Min. 73 | El Girona fa dos canvis més. Entren Miguel Gutiérrez i Reinier, ja recuperat d'una lesió, per Javi Hernández i Yangel Herrera.

1-1 | Min. 72 | Ara és Juan Cruz, també de l'Osasuna, qui veu la groga per cometre una falta prop de l'àrea. Bona oportunitat per al Girona.

1-1 | Min. 70 | Veu la targeta groga Nacho Vidal. El defensa de l'Osasuna ha atropellat Valery per tallar un contracop del Girona.

1-1 | Min. 63 | Doble substitució per a l'Osasuna. Entren Darko Brasanac i Aimar en el lloc de Lucas Torró i Rubén Peña.

1-1 | Min. 59 | Riquelme!!! Quina genialitat de l'atacant del Girona, que s'ha desfet com ha volgut de Manu Sánchez abans d'enviar una centrada perillosa que s'ha passejat per l'àrea sense trobar cap rematador.

1-1 | Min. 58 | L'argentí Paulo Gazzaniga està disputant els seus primers minuts amb la samarreta del Girona. De moment, s'ha mostrat força segur i en el gol de Kike Barja poca cosa hi ha pogut fer.

Paulo Gazzaniga LaLiga

1-1 | Min. 54 | Mou la banqueta Míchel per intentar sacsejar una mica el seu equip. Se'n van Toni Villa i Manu Vallejo cap a la banqueta. El seu lloc l'ocuparan Valery i Riquelme, aquest últim ovacionat per l'afició de Montilivi.

1-1 | Min. 51 | Gazzaniga! Bona estirada del porter del Girona, que es llança al seu costat esquerre per rebutjar un bon cacau de Moncayola.

1-1 | Min. 48 | Ui Yangel! Mou i mou la pilota el Girona al balcó de l'àrea fins que li cau a peus del veneçolà, que no s'ho pensa. El seu xut l'ha desviat un defensa a còrner.

1-1 | Min. 46 | Comença la segona part a Montilivi! Girona i Osasuna empaten amb gols de David López i Kike Barja.

1-1 | DESCANS | La megafonia de Montilivi anuncia que avui hi ha 10.032 espectadors a l'estadi per seguir en directe el partit entre el Girona i l'Osasuna.

1-1 | DESCANS | S'acaba el primer temps amb aquest gol de David López. Durant els primers 45 minuts ha ofert molt més bones sensacions l'Osasuna, que ha controlat el partit i s'ha avançat amb una diana de Kike Barja. Tret d'uns primers minuts, el Girona ha desaparegut del mapa i no ha rematat entre pals fins al descompte, quan David López ha situat el momentani empat en el marcador (1-1).