Diari de Girona

Diari de Girona

Girona FC: l’únic equip de Primera sense cap expulsat

Romeu i Castellanos, els únics amb quatre grogues i, per tant, advertits de sanció

Girona FC: l’únic equip de Primera sense cap expulsat

Míchel Sánchez, entrenador del Girona, té entre cella i cella els 51 punts que l’equip de Montilivi, sota el comandament de Pablo Machín, va aconseguir el 2018 per aprovar, i fer-ho amb bona nota, la seva estrena a la Primera Divisió. Ja ha dit més d’una vegada el madrileny, en rodes de premsa i en alguna entrevista, que un dels seus objectius és superar aquesta barrera. Està per veure si serà o no capaç d‘aconseguir-ho, però com a mínim les sensacions més recents i els últims resultats han arreglat un mal inici i fan que el camí sigui l’indicat per, com a mínim, intentar-ho. De moment, però, sembla que també suma arguments per mirar d’igualar un altre registre d’aquella històrica temporada. El Girona es va salvar sense massa dificultats, amb una meritòria desena posició final, a 22 punts del descens, i sense haver patit cap expulsió. Cap ni una. En 38 jornades. De moment, del curs present se n’han celebrat 14 i l’equip, ara amb Míchel al timó, tampoc ha hagut de lamentar cap vermella. Almenys pel que fa a algun futbolista, perquè el tècnic sí que ha estat castigat.

Passats els primers 1.260 minuts del campionat, i ara que la pilota ha deixat de rodar perquè és a punt de començar un Mundial, el de Qatar, que s’allargarà durant algunes setmanes, tots els equips de Primera han patit, com a mínim, alguna expulsió. Tret d’un. El Girona se n’ha salvat, almenys fins ara, convertint-se en el conjunt més net en aquest aspecte. Res a veure amb el Betis, per exemple, els jugadors del qual han vist fins a set targetes vermelles. O les sis que els han ensenyat als futbolistes del Sevilla i el Getafe. Semblant als registres dels gironins hi apareixen el Valladolid, l’Athletic, la Reial Societat i el Reial Madrid. Cadascun d’aquests equips només ha patit una expulsió. Curiosament, la víctima madridista va ser Toni Kroos el dia que s’enfrontava als blanc-i-vermells a l’estadi Santiago Bernabéu.

El curs del debut a l'elit, el 17/18, el Girona va tancar les 38 jornades sense que cap dels seus jugadors fos expulsat

decoration

Des d’aquell impol·lut curs del 17/18, la resta de temporades sempre s’ha sofert alguna vermella. Sobretot durant l’exercici 20/21, a la Segona Divisió i amb Francisco Rodríguez a la banqueta. Fins a 12 vermelles, tot un rècord. És l’any que al camp de l’Almeria, en un partit que va acabar amb empat sense gols (sorprenentment) als catalans els van expulsar fins a tres jugadors: Monchu, Cristóforo i Ramalho.

Net de vermelles, l’equip sí que ha vist 32 targetes grogues fins ara i està una mica per sobre de les 23 que han ensenyat a Reial Madrid i Athletic Club, els més nets en aquest aspecte. N’han vist 27 l’Espanyol, 28 el Valladolid i 31 conjunts com el Betis, Celta i Vila-real. A Montilivi, els més amonestats són Oriol Romeu i Valentín Castellanos. Els únics que acumulen, cadascun d’ells, quatre grogues perquè estan a només una de la suspensió. Són tres les que han mostrat a Miguel Gutiérrez; dues per a Stuani, Bernardo, Arnau, Santi Bueno, David Lopez i Juanpe; i una dirigides a Aleix Garcia, Yangel, Gazzaniga, Couto, Javi Hernández, Valery, Toni Villa,Reinier i Samu Saiz.

Compartir l'article

stats