David López: "El prepartit serà complicat; ho he de normalitzar"

El central afrontarà aquest dissabte en el derbi el primer duel com a rival de l'Espanyol

Santi Bueno, Stuani i David López celebren el gol del central en el partit contra l’Athletic. | ANIOL RESCLOSA

Santi Bueno, Stuani i David López celebren el gol del central en el partit contra l’Athletic. | ANIOL RESCLOSA / Tatiana Pérez. Girona

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

David López viurà aquest dissabte en el derbi un dels partits més complicats, estranys i especials de la seva carrera com a futbolista. De l’Espanyol fins a la medul·la, el capità va acomiadar-se la temporada passada del club de la seva vida i ara els seus camins tornaran a creuar-se però ho faran com a rivals. El central tornarà a Cornellà defensant la samarreta del Girona, on també s’hi està guanyant l’estima de l’afició convertint-se en un dels pals de paller del vestidor.

EL RETORN A CORNELLÀ

"No m’equivocava, serà un partit especial per mi i molt emotiu. També serà estrany perquè, després de tant de temps, em canviaré a l’altre vestidor. Alhora, serà maco i tinc moltes ganes de viure’l".

S'ESTÀ REIVINDICANT A GIRONA?

"Intento sempre fer-ho el millor possible allà on sigui perquè soc professional i vull donar el meu màxim. La temporada passada també per culpa d’algunes lesions no vaig disposar de tots els minuts que voldria i no vaig ser capaç de donar tot el que hagués volgut. Aquest any és tot el contrari. Sento la confiança del míster i els companys. Em sento amb força després de l’aturada pel Mundial. Em sento al cent per cent per estar a Primera Divisió. Més enllà d’haver de demostrar, faig el meu treball i dono el màxim pel Girona intentant disfrutar del dia a dia perquè, per desgràcia, la meva carrera està més a prop del final. Gaudeixo fins i tot als entrenaments. Està sent un any maco, la idea del míster m’agrada molt".

LA GESTIÓ DE LES EMOCIONS

"És el que més em preocupa o empipa a nivell emocional. No vull no estar estable. Després del Rayo em vaig posar 'mode Espanyol'. És indubtable que per mi és un partit especial, però dins d’això he de portar-lo de manera normal. El prepartit sé que serà complicat i he de poder donar-li normalitat".

L'ESPANYOL

"És un equip amb bons jugadors i un entrenador nou que ha aconseguit que l’equip sigui molt intens i cregui amb el discurs de l’entrenador. Potser en la construcció de joc no arrisca gaire, però quan connecta amb Joselu o Darder és perillós. A dalt té jugadors molt determinants. Crec que té menys punts dels que mereix. El club està fent molt bé d’apostar per l’entrenador i que l’equip i l’afició estiguin units. Errades, decisions arbitrals i lesions els han fet perdre punts, potser els ha penalitzat també no tenir una plantilla molt àmplia segurament perquè amb el tema de RdT va estar molt de temps paralitzat".

ESPANYOL I GIRONA

"És indiscutible que històricament i a nivell pressupostari l'Espanyol està per sobre del Girona. Als últims anys s’ha creat una rivalitat perquè són equips de la mateixa comunitat i han sigut duels més directes que no pas amb el Barça. Ho trobo maco. A mi m’agrada aquesta rivalitat sana. Més enllà d’això, és un partit més i important pensant en la classificació".

LA CLASSIFICACIÓ

"A priori abans de començar la lliga tothom hagués dit que lluitaríem per coses diferents. Tenen capacitat a nivell de jugadors, pressupost, anys d’experiència… Nosaltres estem per sobre de les probabilitats que ens donaven a principi de temporada, però crec que a final de curs ambdós estarem lluitant pel mateix. Som un equip amb poca experiència, jugadors joves, una idea que no és fàcil, però que anem fent passets endavant de mica en mica. Estem superant sens dubte les expectatives que ens marcavem abans de començar la pretemporada".

L'AFICIÓ BLANC-I-BLAVA

"M’agradaria que fos tan especial com ho és per mi. Han sigut molts anys, no entenc la meva carrera esportiva sense l’Espanyol. He viscut moltíssimes coses amb l’afició, tinc moltíssims records. Puc entendre que hi hagi gent disgustada amb mi perquè no hagin entès el meu moviment cap a Girona, però sé que des de la meva part estic súper agraït. Mai tindré paraules suficients per donar les gràcies a l’afició de l’Espanyol".

SERGI DARDER

"Som molt amics amb Darder. El conec perfectament. Sé que va demanar el canvi, però tal com va acabar el partit celebrant puc intuir que no és res greu i farà el possible per ser-hi dissabte. És molt important per l’equip i ho sap".

LA COPA

"La Copa pot influir sí i no. Avui en dia els jugadors estem preparats per assumir dos partits per setmana. En una pròrroga els jugadors tindran una fatiga extra que hauran de recuperar molt bé per estar cent per cent dissabte. Més enllà d’això hi ha l’aspecte anímic per l’empat davant el Barça i el pas a la Copa. L’aspecte més negatiu és que han tingut menys temps per preparar el partit".