Tsygankov: «He confirmat tot el que em deien del Girona»

El davanter ucraïnès, que encara no s’ha entrenat amb el grup, però podria viatjar a Vila-real, va ser presentat

Viktor Tsygankov, durant la seva presentació a l’estadi de Montilivi

Viktor Tsygankov, durant la seva presentació a l’estadi de Montilivi / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

«El Girona em volia i la Lliga és una de les millors del planeta. He vist els dos darrers partits a l’estadi, contra el Rayo i el Sevilla, i he confirmat tot el que em deien: el joc és atractiu i puc encaixar», explicava en la sala de premsa de Montilivi el flamant darrer fitxatge del club gironí, un Viktor Tsygankov que ha generat unes expectatives molt elevades. «Té molt potencial i crec que el nostre estil de joc el beneficiarà. Ha destacat a banda dreta, jugant a cama canviada, amb molt gol i bon colpeig. Té ambició per al gol, en fa una mitjana de 10-12 per temporada a banda de 7-8 assistències. Són números molt importants. Ens donarà alternatives en atac», confirmava Quique Cárcel, el director esportiu, present a l’estadi al costat del president Delfí Geli, que no va dubtar a elogiar l’aposta del futbolista: «Continuem en el nostre creixement, apostem per ser cada dia més grans. En el nostre projecte de consolidar-nos a Primera, el reforç de Viktor ens ajudarà. Tenia ofertes de molts equips d’Europa i agraïm que hagi apostat per nosaltres». 

La negociació, pactada en cinc milions d’euros i el 50% d’una futura venda, es va iniciar fa uns mesos, com va revelar Cárcel: «És una situació de mercat que vam treballar durant l’estiu, però llavors no va poder ser. Tenia contracte amb el Dinamo i vam intentar arribar a un acord, i ara per fi l’hem pogut tancar». Tsygankov va ressaltar un nom propi per damunt dels altres. «En Pere Guardiola em va vendre el projecte». El de Santpedor, però, no va ser l’únic a fer bé la seva feina. «Quique i Míchel em van explicar l’estil de joc. A l’estiu vam tenir una conversa i l’entrenador ha insistit molt perquè estigués aquí». Ho corrobora el director esportiu: «Míchel hi confia plenament, sí».

El davanter ucraïnès, humil en les seves declaracions, va posar per davant de tot al col·lectiu i a l’objectiu de salvació que el grup té entre cella i cella. «Vinc a ajudar l’equip a aconseguir resultats i contribuir en cada partit per segellar la permanència i ser una peça més en aquest estil que s’intenta posar en pràctica». Tsygankov, que no es va atrevir a parlar de les seves qualitats («prefereixo que parlin de mi i no parlar-hi jo», va respondre), encara no ha entrenat amb el grup i té molt complicat estar a punt per al partit de diumenge contra el Vila-real, tot i que la seva presència en la convocatòria no està descartada. L’objectiu real, però, serà tenir minuts en el derbi català contra el Barça. «Míchel m’ha preguntat que quan estaré preparat, jo desitjo estar aviat al costat dels meus companys. Tant a mi com a la meva família ens han rebut de meravella». L’ex del Dinamo de Kiev es va emocionar parlant de la situació que es viu a Ucraïna. «És un desastre per a la meva gent, no us ho podeu ni imaginar. Ataquen a tothom, maten menors, tota la població està afectada. És una situació molt dura», va concloure.