El Girona exhaureix les entrades pel derbi de dissabte contra l’Espanyol

El club instal·larà una Fan Zone dues hores abans de l’inici del partit · Aquest curs l’equip mai ha guanyat després de les aturades de seleccions

El mosaic que es va mostrar a Montilivi el dia del partit contra el Barça.

El mosaic que es va mostrar a Montilivi el dia del partit contra el Barça. / MARC MARTÍ

Marc Brugués

Marc Brugués

El Girona va tornar ahir als entrenaments després de gaudir de tres dies descans aprofitant l’aturada de la competició pels partits de seleccions. A l’horitzó, el derbi de dissabte (14:00) contra l’Espanyol a Montilivi en què els de Míchel s’hi jugaran el dret a continuar fent camí tranquil·lament cap a la permanència o bé complicar-se la vida en cas de resultat negatiu. Un partit en què s’espera un ambient de luxe a l’estadi i pel qual ja no queden entrades a la venda. E l club va penjar ahir el cartell de tot venut i, a partir d’ara, les úniques localitats disponibles seran les que els abonats puguin alliberar. En aquest sentit el Girona espera que el partit sigui una «festa» i els assistents en gaudeixin d’una manera cívica i respectuosa. Això sí, preveient que hi pugui haver aficionats visitants fora del sector habilitat específicament, el club recordava que «tal com indiquen les normes per accedir a l’estadi, tenir actitud d’aficionat visitant en zona local pot suposar l’expulsió de l’estadi». Per amenitzar els instants previs, el Girona instal·larà una Fan Zone al pàrquing del Gol Nord dues hores abans on, qui ho vulgui, podrà dinar i fer temps amb una arrossada popular. A més a més, també hi haurà activitats per a la mainada i música en directe.

La setmana de treball no és senzilla per al tècnic, que no podrà treballar amb Arnau Martínez i Rodrigo Riquelme fins demà mentre que Santi Bueno, que juga demà a Corea del Sud, no s’entrenarà fins dijous amb l’equip. Per avui s’espera que Viktor Tsygankov, que va arribar ahir, es reintegri a la feina després de jugar diumenge a Londres. Per la seva banda, l’Espanyol també està pendent del retorn de Joselu Mato, que juga avui amb Espanya a Escòcia, mentre que Braithwaite i Montes, avui tornen a la feina amb l’equip després de jugar dos partits amb Dinamarca i Mèxic.

Sigui com sigui, amb alguns jugadors arribant un dia i d’altres, un altre, el Girona tindrà l’ocasió de clavar un bon cop de puny a la taula en la lluita per la permanència si dissabte supera l’Espanyol. Caldrà també aconseguir que la plantilla es reactivi després del període de vacances. Pot semblar fàcil, però no ho és i la història ho demostra. Sense anar més lluny, enguany, després de les dues anteriors aturades per finestres de partits internacionals, el Girona no ha aconseguit guanyar. En la primera, al setembre, l’equip va perdre contra la Reial Societat (3-5) i, al desembre després del Mundial, no es va passar de l’empat a Montilivi amb el Rayo (2-2).

A Segona, la competició no s’aturava pels partits de seleccions, però en l’anterior etapa a Primera, els gironins tampoc van tenir gaire èxit després de les finestres FIFA. Amb Machín (2017-18), el Girona va empatar contra la Reial Societat (1-1) i el Llevant (1-1) a Montilivi i va perdre a Bilbao (2-0) i davant el Vila-real (1-2) en les quatre interrupcions de la Lliga. L’any següent, el del descens, curiosament les coses van anar més bé en aquests partits. Així, el conjunt d’Eusebio va aconseguir dues victòries contra el Celta (3-2) i a Cornellà davant l’Espanyol (1-3), un empat a Anoeta (0-0) i una derrota contra l’Athletic (1-2). Aquesta desfeta seria l’inici de la ratxa funesta que duria l’equip al descen