El Girona és el segon equip de la Lliga que més es revalora

La plantilla construïda per Quique Cárcel augmenta el seu valor en 11,5 milions, un 10% més

Arnau Martínez davant Sergio Busquets durant el Girona-Barça de Montilivi

Arnau Martínez davant Sergio Busquets durant el Girona-Barça de Montilivi / MARC MARTI FONT

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Quique Cárcel, com gairebé sempre, tenia raó. La plantilla que el director esportiu ha construït, de bracet amb Míchel Sánchez, una barreja de joventut i veterania que lluita per assolir la continuïtat del Girona a Primera, creix tal com tenia previst. El projecte que els gironins tenen al cap ha de donar beneficis a curt i llarg termini. Tant esportius com econòmics, esclar. En pocs mesos, els despatxos de Montilivi aspiren a assolir dues coses: la permanència al camp i beneficis al banc. Això exigeix vendre. I res millor per negociar que comprovar com els teus futbolistes augmenten de valor. Com està passant.

En la darrera actualització del portal Transfermarkt, expert en analitzar valors de plantilla, el Girona és el segon equip de la Lliga que més s’ha revalorat. Els blanc-i-vermells han augmentat el seu valor de mercat en 11,5 milions, un 10% més, per arribar a una xifra total de 126,20 milions d’euros. Qui més creix és el Celta, que ho fa en vint milions, passant de 125,50 a 145,50 milions. El tercer seria el Mallorca, amb onze.

Sota aquests paràmetres, el Girona disposa de la tretzena plantilla de la Lliga amb un valor de mercat més elevat. Les diferències amb els peixos grossos continuen sent gegants (el Madrid presumeix de 860,50 milions i el Barça de 767), però els de Míchel ja es mouen per sobre de set equips -i no ho fan per damunt de vuit per un pèl, perquè frega el valor de l’Osasuna-: l’Espanyol (113,70), el Mallorca (96,10), el Rayo Vallecano (95,20), l’Almeria (93,60), el Valladolid (76,60), el Cadis (62,40) i l’Elx (60,70). Una gran feina tractant-se d’un club novell a la categoria. 

Parlem de possibles vendes, que el Girona ja ha manifestat més d’un, dos i tres cops, que aquest estiu està obert a obrir-li la porta a tot aquell que pugui permetre una operació que beneficiï a totes les parts. El focus està, precisament, en el futbolista el valor de mercat del qual més ha crescut: Arnau Martínez. El defensa, vinculat a l’Atlètic de Madrid, té un valor de 15 milions d’euros. La clàusula, fixada en 20, és un bon indicatiu del seu potencial.

També creix Aleix Garcia, futbolista que podria marxar tot i tenir un acord per a renovar en cas d’assolir la permanència. Transfermarkt assenyala que té un valor de 10 milions, com Riquelme i Taty Castellanos. L’altre jugador en propietat que també destaca és el central uruguaià Santi Bueno, que fixa la xifra en vuit milions. Cap d’ells, però, té l’impacte de Tsygankov, amb un valor de 22 milions d’euros. Segons quina sigui l’oferta, seria un negoci rodó.

Subscriu-te per seguir llegint