El Girona obre nous horitzons a Perpinyà

El club inaugura la primera penya a la Catalunya Nord en una jornada en què també visita l’USAP per buscar fórmules de col·laboració

La inauguració de la penya del Girona FC a Perpinyà.

La inauguració de la penya del Girona FC a Perpinyà. / GIRONA FC/NURI MARGUÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Què hi feien Ibrahima Kébé i Valery Fernández perduts per Perpinyà aquesta tarda? Els dos futbolistes del Girona han sigut els padrins de la inauguració de la primera penya de la Catalunya Nord que ha tingut lloc a l’Arena Bar, la seu dels 42 penyistes que s’han organitzat per seguir plegats als de Míchel Sánchez. La iniciativa va començar fa cosa d’un any gràcies a l’empenta de l’ascens a Primera Divisió i per fi ja és una realitat després de ser oficialitzada. «És un moment molt important per nosaltres i estem contents de tenir el club aquí. Quan vam iniciar aquest projecte no pensàvem que seríem tants, però jugar a LaLiga ha atrapat a un bon nombre de persones. Els dies de partit sempre anem fins a Montilivi per animar l‘equip i els que poden també van als desplaçaments», explicava orgullós el president de la penya Perpinyà, Grégory Caffort.

La penya s'ha omplert per l'estrena

La penya s'ha omplert per l'estrena / Tatiana Pérez

Si bé és veritat que el Girona comptava amb dues penyes a l’estranger, una a la Índia i l’altra als Emriats Àrabs, aquestes estan inactives i, per tant, la penya Perpinyà es converteix en l’única operativa més enllà de les fronteres i que coopera de prop tenint en compte la proximitat. És per això, que el president del Girona, Delfí Geli, ha dit que «és un dia especial per al club i que serà important de cares al futur». Mentre parlava, Geli es fixava en un nen petit, d’uns 2 o 3 anys, i se li il·luminava el rostre. «Fa quatre o cinc anys enrere per nosaltres això era inimaginable, encara menys veure menuts vestits amb la samarreta del Girona. És molt important i tant de bo puguem ser més cada dia», ha assegurat.

Caffort li ha respost que «és normal tenint un equip professional que juga a un gran nivell a prop de casa nostra, i que, a sobre, és familiar». El president de la penya Perpinyà ha comentat que «a la nostra ciutat se segueix molt el rugbi, però el futbol li agrada a moltíssima gent». «Ens sentim més identificats als clubs del sud, en aquest cas el Girona, que no pas els que ens queden més amunt com el Montpeller o el Tolosa. Personalment, mai he anat a veure cap d’aquests dos equips. En canvi, sí que m’han portat a veure els partits del Girona des de petit», ha afegit.

Mentre que Geli ha insistit que «és una mostra del creixement que està tenint el Girona»: «Evidentment, estar a Primera fa que tinguem més repercussió. Tenir una penya a la Catalunya Nord fa que continuem obrint portes i fronteres per ser cada dia un club més plural, amb més exposició davant de possibles aficionats que puguem tenir aquí a Perpinyà o arreu».

Tampoc han faltat els parlaments dels jugadors, firmes d’autògrafs ni fotografies. En un francès perfecte, Kebé s'ha mostrat «molt content d’estar aquí». I tampoc ho ha negat: «M’ha sorprès que hi hagi una penya a Perpinyà i encara més que estigui formada per tanta gent». Per la seva part, Valery s'ha excusat «perquè tinc el francès una mica rovellat», tot i que tothom l'ha entès igualment en català. «Ser un dels futbolistes representatius de la penya m’omple d’orgull, ja que soc de l’Escala i som quasi veïns. Des de la llunyania, entre cometes, perquè sabem que sempre sou a Montilivi, us agraïm tot el suport. Tant de bo continuïn apareixent més penyes i la comunitat del Girona es faci més gran», ha manifestat.

Delfi Geli i François Riviere

Delfi Geli i François Riviere / Girona FC

Una col·laboració amb l’USAP

La jornada en clau blanc-i-vermella per la Catalunya Nord ha estat ben aprofitada. Abans d’inaugurar la nova penya, el Girona ha visitat les instal·lacions de l’USAP per buscar fórmules de col·laboració. «Ens han tractat de meravella, els hem conegut i hem intercanviat postures dels nostres clubs. Tenen anys d’experiència a la màxima competició, són un club històric, i volem aconseguir noves relacions que ens ajudin a ambdós a créixer. El feedback és positiu», ha advertit Geli.

El president de l’USAP, François Rivière, ha conclòs que «és bo ensenyar a les nostres poblacions l’important vincle que tenim perquè aquesta solidaritat transfronterera ens permetrà encara ser més forts i anar més enllà».