La victòria de dijous contra el Mallorca (2-1) a Montilivi unida a la derrota de l’Athletic Club amb el Betis (0-1) ha deixat el Girona setè a la classificació. Aquesta posició donarà dret a disputar la Conference League sempre que el Reial Madrid guanyi avui la final de Copa contra Osasuna. Si no, l’equip serà a cinc punts del sisè, el Betis, que encara ha de venir a Montilivi, amb cinc jornades per davant. Els resultats de l’equip i la possibilitat de competir a Europa -ben real- engresca d’allò més l’afició del Girona que respon en cada partit a l’estadi i que ahir no es va voler perdre la inauguració de la botiga del club a la Rambla de la Llibertat. Es tracta del primer establiment del Girona al centre de la ciutat, que s’afegeix al que ja té el club a tocar de l’estadi i que obre una nova font d’ingressos en mertxandatge. Taty Castellanos, Cristhian Stuani i Delfí Geli, juntament amb el responsable de Puma, Javier Ortega, van ser els encarregats de tallar la cinta en la inauguració d’una altra necessitat històrica que el Girona feia anys que mirava de resoldre. A la tarda, David López, Aleix Garcia i Tsygankov van signar autògrafs.

Inauguració de la botiga del Girona FC Aniol Resclosa

El president del Girona, Delfí Geli, va explicar durant l’acte que «l’equip està fent mèrits per a tot» i que «els jugadors i el cos tècnic s’estan guanyant el dret a lluitar per Europa». Geli recordava que en aquest moment «la línia de joc i la confiança són molt altes» i admetia que l’objectiu és «quedar com més amunt millor». «Cal anar a poc a poc perquè es lluita contra grans clubs que tenen molta experiència en la lluita per anar a Europa, que es classifiquen pràcticament cada any i que tenen pressupostos molt més alts i plantilles molt més àmplies», afirmava. També avançava que el conjunt gironí lluitarà aquestes jornades que resten «des de la feina i des de la humilitat» i es mostrava content i satisfet amb la marxa de l’equip: «L’evolució que ha tingut l’equip és extraordinària, de menys a més, com havia de ser, per ser nou a la categoria i tenir jugadors joves». 

Preparats, però prudents

Pel que fa les paraules del director esportiu, Quique Cárcel, en què deia que el club no estava «preparat» per jugar a Europa, Geli compartia la «dificultat» que suposaria i afegia que «és una preocupació esportiva perquè cal planificar molt bé la temporada i tenir una plantilla molt àmplia per competir a bon nivell en les dues competicions». Geli remarcava que la prioritat serà sempre a LaLliga perquè l’objectiu principal de l’entitat és «estar molts anys a Primera», tot i que admetia que «la preocupació és lògica i «cal estar una mica en alerta». De totes maneres, matisava que el club està «preparat pel que vingui en el futur».