Encara que ho sembli, no sempre pot ser festa per al Girona

L'equip talla una dinàmica de quatre victòries consecutives a casa i quatre partits sense sortir derrotat

El Jovent Gironí, donant suport al Girona durant el partit contra el Vila-real

El Jovent Gironí, donant suport al Girona durant el partit contra el Vila-real / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

La temporada està sent preciosa i deixarà un llistó altíssim per al Girona, que esgotarà fins al darrer alè les seves possibilitats de classificar-se per a la Conference League. Això sí, no sempre pot ser festa: la derrota contra el Vila-real, estripa diverses dinàmiques de cop. Els de Michel duien quatre victòries consecutives a Montilivi i quatre jornades sense perdre. A més, només havia sortit derrotat en un dels darrers nou partits de Lliga i a l'estadi, per trobar l'última patacada, calia remuntar-se al 13 de març. També va perdre al descompte, per cert. Com avui.

Però anem per parts, perquè fa goig repassar com han estat els partits dels blanc-i-vermells des d'aquell gol de Morata per a l'Atlètic de Madrid de fa més de dos mesos. El Girona va empatar a Vallecas (2-2), va derrotar l'Espanyol (2-1), va empatar a l'Spotify Camp Nou (0-0), va guanyar a l'Elx (2-0), va tenir un accident a Valladolid (1-0), va repassar al Reial Madrid en la gran nit de Taty Castellanos (4-2), va silenciar Sevilla (0-2), va continuar amb la inèrcia guanyadora contra el Mallorca (2-1) i va sumar un puntàs a Anoeta (2-2). Per treure's el barret.

La dinàmica de l'equip de Míchel ha fet realitat que el Girona, fins a la jornada 35, hagi estat depenent dels seus resultats per accedir a competicions europees. Ara això ja no és així, perquè la victòria de l'Athletic contra el Celta baixa del setè lloc de la classificació als gironins, que s'enfrontaran dimarts al conjunt gallec, diumenge vinent al Betis i tancaran el campionat el 4 de juny a l'estadi de l'Osasuna. Tres esforços més per finalitzar un any que, acabi com acabi, és una passada.

Machín manté el rècord

Tant de bo li pispin, perquè significarà que el Girona millora els seus registres a la Primera Divisió, però de moment, Pablo Machín continua tenint l'honor de ser l'entrenador amb una millor puntuació a l'elit. Míchel va perdre el primer matx ball per a igualar-lo i encara els separen tres punts (48 a 51), quan tan sols queden nou en joc. Aquell curs 2017-18 va ser històric, tant com ho està sent aquest. Els punts, però, de moment diuen que el primer ho va ser una mica més.

Subscriu-te per seguir llegint