Encomanar-se a la sort per anar a Europa

El Girona se'n va a dormir vuitè a la classificació, a un punt del setè, l'Athletic Club, però amb un partit més que els seus rivals directes, per la qual cosa necessitarà diverses relliscades per anar a la Conference

Tsygankov, en una acció del partit

Tsygankov, en una acció del partit / Salvador Sas

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El Girona acabarà la temporada amb una dignitat increïble. La permanència a Primera és un èxit indiscutible, però arribats a aquest punt, tothom a Montilivi somia a fer alguna cosa més gran. La Conference League, és a dir, la setena plaça, és l'objectiu des de fa setmanes. Però amb l'empat a Vigo, sumat a la derrota de dissabte contra el Vila-real a l'estadi, el somni s'allunya bastant.

Perquè l'equip de Míchel, que va recórrer a l'orgull i a Gazzaniga per sortir viu d'un partit que en condicions normals hauria perdut, se'n va anar a dormir vuitè a la classificació, a un punt de l'Athletic Club, que jugarà dijous contra l'Osasuna. De fet, els blanc-i-vermells són els únics en la lluita pel lloc europeu pendent que ja han jugat. Per tant, tenen un partit més que els seus rivals directes.

El Sevilla, novè a un punt del Girona, juga dimecres a la tarda al camp de l'Elx; l'Osasuna, desè a dos punts, disputa l'esmentat partit contra l'Athletic; i el Rayo Vallecano, onzè a tres punts, visita dimecres el Santiago Bernabéu. El calendari que els espera als de Montilivi tampoc no és gens fàcil: diumenge rep el Betis i acabarà la Lliga a Pamplona.

En mans dels altres

De fet, el mateix Míchel Sánchez va reconèixer, minuts després del punt sumat a Balaídos, que l'accés del Girona a competicions europees està molt complicat. «No depèn de nosaltres i ho veig difícil. A més, hem perdut jugadors per lesió. Però volem acomiadar-nos de la millor manera».

El tècnic madrileny també té entre cella i cella el registre del Girona de Pablo Machín, que va fixar en 51 punts la puntuació més alta feta a la història del club a Primera. Els 49 punts sumats fins ara deixen la gesta a l'abast, a tan sols dos puntets. I veient com competeix aquest equip, és millor no descartar res abans d'hora. Tampoc Europa, tot i les dificultats.

Subscriu-te per seguir llegint