El Girona es juga Europa en cent vuitanta minuts

El Girona confia treure un resultat positiu demà contra el Betis per arribar amb opcions a la darrera jornada a Pamplona · Osasuna, Athletic, Sevilla, Mallorca i Rayo, els altres rivals que aspiren a ser setens i guanyar-se el bitllet a la Conference

David López i Chimy Ávila salten per una pilota durant el Girona-Osasuna de la primera volta (1-1).

David López i Chimy Ávila salten per una pilota durant el Girona-Osasuna de la primera volta (1-1). / MARC MARTI FONT

Marc Brugués

Marc Brugués

El Girona va tornar dimarts de Vigo amb un punt de mèrit però amb la sensació que el tren d’Europa es podia escapar. A l’espera que s’acabés la jornada, l’equip temia allunyar-se més enllà dels dos punts amb què l’havia començada. Al final però, ha resultat que el punt no és gens dolent. Ans al contrari. L’empat a Balaídos ha permès als gironins retallar un punt respecte a la setena posició i situar-se a només un de diferència, a manca dos partits per acabar la temporada. L’empat del Sevilla contra l’Elx (1-1), la derrota del Rayo al Bernabéu (2-1) i la victòria de lOsasuna contra l’Athletic Club (2-0) fa que la plaça de Conference s’hagi encarit d’allò més. Així, ara, el lloc seria per l’Osasuna (50), que té els mateixos punts que l’Athletic, un més que el Girona i el Sevilla (49) i tres més que el Mallorca (47) que es vol afegir a la festa. Per la seva banda, el Rayo Vallecano (46) sembla que ja no hi serà a temps.

Tot plegat dibuixa dues jornades apassionants per aconseguir el bitllet per aquesta encara cada cop més interessant Conference League. Demà poden decidir-se ja algunes coses amb una penúltima jornada que enfronta el Girona amb el Betis a Montilivi. Els andalusos, cinquens amb 56 punts, arribaran amb la necessitat de sumar un punt per garantir-se matemàticament la plaça d’Europa League. En aquest sentit, si els de Míchel fossin capaços de guanyar, sumarien 52 punts i arribarien a la darrera jornada al camp de l’Osasuna amb moltes possibilitats d’acabar setè en cas de victòria. Això sí, caldria esperar que l’Athletic Club ensopegués en un dels dos partits que li resten, contra l’Elx demà a San Mamés, i al Bernabéu en l’última jornada.

El Girona, doncs, té la necessitat de guanyar o, en el pitjor dels casos, puntuar demà per arribar viu a l’última jornada. Amb una victòria, fins i tot el Girona podria arribar a dependre d’ell mateix si l’Athletic no venç l’Elx. En cas d’empat, les opcions minvarien substancialment, mentre que l’escenari més dolent seria una derrota combinada amb victòria de l’Osasuna o l’Athletic, que deixaria el Girona sense possibilitats de ser setè a l’última jornada. En aquest sentit, l’Osasuna no ho tindrà fàcil al camp d’un Getafe que s’hi juga la vida. Per contra, l’Athletic rep el cuer Elx a San Mamés. Per la seva banda, el Sevilla rep avui el Madrid en partit avançat per la disputa dimecres que ve de la final de l’Europa League i el Mallorca visita el Camp Nou. Si el Sevilla guanyés el títol i al final quedés setè es classificaria per a la Champions League i seria el vuitè qui anés a la Conference League.

La darrera jornada deixarà un Osasuna-Girona que, com dèiem, pot ser decisiu. L’Athletic Club tindrà una sortida difícil al Bernabéu i el Sevilla, també, en el seu cas a Anoeta. Per la seva banda, el Mallorca rebrà un Rayo que no s’hi jugarà ja res. Tot plegat doncs fa pensar que les previsions de Míchel de dilluns en què deia que per entrar a Europa caldria guanyar els tres partits no anaven gaire desencaminades. El Girona, de moment, ha sumat un punt i, repassant calendaris i remenant calculadores queda clar que si no en suma pas sis més, difícilment pujarà al tren d’Europa.