Montilivi es rendeix als peus del Girona

Els jugadors blanc-i-vermells han celebrat la permanència a Primera al costat de l'afició

Jordi Bofill

Jordi Bofill

"He sentit papallones a la panxa", ha cantat The Tyets, definint molt bé el sentiment d'una afició gironina que ha gaudit com mai d'una festassa a l'altura de la gesta protagonitzada per l'equip de Míchel, que encara pot ser més gran el pròxim cap de setmana si aconsegueix classificar-se per la Conference League. Paraules majors que a Montilivi no espanten, estimulen.

Els 12.833 espectadors que s'han reunit a l'estadi no han estat la millor entrada del curs, però gairebé. Molts han desfilat, en xiular l'àrbitre i ovacionar els seus herois, però la gran majoria s'ha quedat als seus seients. Bé, quedar-se és un dir, perquè no han parat de moure's. Saltant i ballant, com uns adolescents. "Aixequeu el cul de la cadira i ballem una sardana", demanava el grup català. I tothom a les seves ordres, esclar. El que fa l'alegria és increïble.

També ha sonat 'Viva la vida', de Coldplay, amb els focs artificials ja col·locats, un al costat de l'altre, com bons minyons. Només un cop s'havia celebrat una salvació a l'elit, a Girona. Va ser en la temporada 2017-18, la de Pablo Machín, que encara té el rècord de punts. Aquella nit Maffeo plorava i Eloi Amagat deia adéu, després d'haver-se convertit en l'únic representant que ha vestit la samarreta blanc-i-vermella a Tercera Divisió, Segona B, Segona Divisió i Primera Divisió. Avui, molts també han jugat a Montilivi com a locals per darrera vegada.

La fidelitat de Jota

Precisament, un dels que era a Tercera, en Jota, ha estat el primer a ser anunciat per la megafonia i ha saltat al camp, entre aplaudiments. És bonic, veure com el pas del temps no altera els sentiments de les persones. Jota s'ha mantingut sempre fidel, a les bones i a les dolentes. Aquest èxit també és seu.

"Bona nit a tothom", ha dit, en català, Cristhian Stuani, un dels més ovacionats. "Estem molt orgullosos del que hem fet, però encara ens queda una gran final. Crec que ens ho mereixem i la lluitarem fins a l'últim moment. Estem tots junts!". Montilivi l'ha respost amb crits d'uruguasho, uruguasho, abans que Míchel hagi pres la paraula. Li ha costat, al madrileny, a qui el públic ha cridat 'Míchel català', una bona estona. "Hem demostrat que, plegats, podem fer qualsevol cosa. Podem aconseguir els nostres somnis. Vosaltres heu vist aquesta gent tots els caps de setmana, però us puc dir que el dia a dia amb ells és espectacular. Penso que tot Girona pot sentir orgull per aquests jugadors. Espero, la setmana que ve, poder celebrar de veritat els cinquanta-dos punts i estar a Europa". El desig de Míchel és compartit.

Subscriu-te per seguir llegint