Una semifinal per animar la gran festa de Montilivi

El Girona rep al Betis en l’últim partit de la temporada com a local amb set baixes, però la il·lusió de classificar-se a la Conference League · Aleix Garcia i Borja García tornen a la convocatòria després de la lesió, tot i que no sortiran d’inici

Oriol Romeu, Reinier i Yangel Herrera, durant l'entrenament d'ahir a Montilivi.

Oriol Romeu, Reinier i Yangel Herrera, durant l'entrenament d'ahir a Montilivi. / GIRONA FC/NURI MARGUÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El Girona de Míchel mai en té prou. Sempre vol més i més. No es conforma amb la permanència. Montilivi s’omplirà aquest vespre, coincidint amb el partit contra el Betis de la penúltima jornada de la lliga -el darrer a casa-, per celebrar la continuïtat de l’equip a Primera Divisió amb una actuació de The Tyets i focs artificials. Per si això fos poc, però, al terreny de joc els blanc-i-vermells disputaran una autèntica semifinal amb el conjunt que dirigeix Pellegrini. En joc hi ha les opcions europees dels gironins, que aspiren a atrapar la setena posició de la classificació que dona accés a la Conference League i en què hi ha cinc equips més implicats en la lluita: Osasuna, Athletic, Sevilla, Mallorca i Rayo. És per aquest motiu que necessiten guanyar tant sí com no. Alhora, al tècnic se li ha ficat entre cella i cella acabar el curs amb un total de 53 punts. Tot, per engrandir la història.

Si d’entrada enfrontar-se al Betis ja és complicat -a la primera volta al Benito Villamarín es va perdre per culpa d’una errada tot i realitzar un partit impecable-, encara ho serà més tenint en compte la llarga llista de baixes que té Míchel. L’empat a Vigo va tenir greus conseqüències a la infermeria ja que van lesionar-se Iván Martín, Santi Bueno i Artero, sense que cap dels tres torni a estar disponible aquesta temporada. El tècnic també hi ha afegit a Joel Roca, amb molèsties. Els quatre jugadors, per tant, se sumen a les baixes de Riquelme, Toni Villa i Ibra Kébé.

D’altra banda, no tot són males notícies. David López torna després d’haver complert la sanció, mentre que Aleix Garcia i Borja García estan recuperats de les seves respectives lesions. Ara bé, per prudència, ni el migcampista d’Ulldecona ni el mitjapunta madrileny sortiran d’inici. Tots dos seran suplents i, si cal, ajudaran a la segona part.

Recursos al mig del camp

Tenint en compte aquest escenari, Míchel haurà de tenir recursos per suplir els problemes al mig del camp. Oriol Romeu és un fix. Caldrà veure qui l’acompanya. En aquest sentit, poden acompanyar-lo Yangel Herrera o Reinier tenint més números el primer. Si no, pot situar-hi David López, Viktor Tsygankov o, fins i tot, Arnau.

El tècnic haurà de resoldre també el buit que deixa Santi Bueno a l’eix de la defensa. La baixa del central uruguaià és un contratemps important per a l’equip, tenint en compte que és titular indiscutible i estava en un gran moment de forma. Així doncs, competeixen per un lloc a l’onze Juanpe i Bernardo; a més a més, de Miguel i Javi Hernández pel lateral esquerre.

Seguint la tònica de tota la temporada, Montilivi ha ser un factor clau per empènyer l’equip a aconseguir la victòria. Sobretot, amb el gran ambient que es respirarà amb motiu de la festa de la permanència. El Girona és el sisè millor local de Primera i abans de tallar la ratxa amb una derrota contra el Vila-real (1-2) acumulava quatre victòries consecutives a l’estadi.

El Betis ja ho té tot fet

A LaLiga el Girona no ha pogut mai imposar-se al Betis. El balanç és negatiu amb quatre derrotes i un empat, per la qual cosa avui es pot fer el primer pas per canviar-ho.

El Betis arriba a Montilivi amb tot fet. Ja no s’hi juga res, més enllà de l’orgull. Fa diverses jornades que els de Pellegrini van despenjar-se de la quarta plaça que ocupa la Reial Societat per anar a la Champions i tenen assumit que la temporada vinent jugaran a Europa League per tercer any consecutiu. Que també té molt mèrit. No obstant això, el sisè lloc encara no el tenen confirmat matemàticament i és molt probable que vulguin deixar-ho tancat a Girona.

Per intentar-ho, Pellegrini té gairebé a tota la plantilla disponible amb les úniques baixes de Pezzella, sancionat després de ser expulsat contra el Getafe (0-1), i Fekir, lesionat de llarga durada. L’entrenador recupera Víctor Ruiz, William Carvalho i Juan Miranda. Rui Silva pot tornar a la porteria per la clàusula de renovació automàtica que té Claudio Bravo en cas de superar un nombre determinat de partits.

El duel representarà l’últim desplaçament de Joaquín. La llegenda del Betis es retirarà quan acabi el curs i té el repte d’igualar Zubizarreta com el jugador amb més partits de la història de la Lliga (622) en les dues jornades que queden.