Míchel continuarà liderant el Girona fins al 2026

El tècnic madrileny, que tenia contracte per una temporada més, l'amplia per dos anys més · A Pamplona dirigirà el partit 90 amb els blanc-i-vermells, superant els que va fer al Rayo (89)

Míchel aplaudeix l'afició durant la festa de diumenge passat a l'estadi

Míchel aplaudeix l'afició durant la festa de diumenge passat a l'estadi / MARC MARTI FONT

Marc Brugués

Marc Brugués

Menys d'un any després de celebrar l'ascens a Primera Divisió, el Girona té diumenge (18.30) una cita amb la història a Pamplona per classificar-se per la Conference League. A manca d'una jornada, la temporada de l'equip és excel·lent i, si guanya i entra a Europa, serà la cirereta del pastís. La culminació de l'obra d'un Míchel que continuarà a Montilivi, com a mínim, fins al 2026. Després de força mesos de parlar-ne i d'encarrilar un acord, finalment les dues parts han tancat els serrells que mancaven i aquest dimecres al matí es va fer oficial l'ampliació i millora de contracte del tècnic madrileny. Míchel tenia contracte fins al 2024 i ara el perllonga per dues temporades més.

Arribat fa dos estius, després del no ascens contra el Rayo, Míchel va aterrar a Montilivi carregat d'ambició. El tècnic va aixecar un vestidor tocadíssim i va saber fer-lo créixer fins a dur-lo a l'ascens contra el Tenerife, en aquell recordat partit de tornada de la final del play-off del 19 de juny passat (1-3). Gràcies al seu tarannà, i amb una idea de joc atractiva i ofensiva, el madrileny ha seduït no només la plantilla per seguir-lo fins al final fins a atrapar tots els reptes i objectius que es marcava, sinó també la massa social gironina. Fins al punt que, juntament amb Taty Castellanos i Stuani, el seu nom és un dels que més es criden durant els partits i en les celebracions de l'afició. Míchel sempre s'ha mostrat molt agraït al club, que el va voler renovar el curs anterior a mitja temporada quan la situació a la classificació no era òptima. Al final, el madrileny va renovar el 19 de maig de 2022, a les portes d'encetar el play-off d'ascens.

D'aquesta manera i, pendents de si el Girona es classificarà per Europa o no diumenge, el que sí que ja és una realitat és que hi ha Míchel per estona. El madrileny estrenarà la Ciutat Esportiva de la Massana i qui sap si també serà el primer entrenador del Girona en un partit de competició europea.

«Estic molt feliç aquí. És el lloc on més a gust he estat mai. Tinc la confiança de tothom. Girona és el lloc perfecte per continuar creixent al món del futbol», va explicar Míchel en unes primeres declaracions facilitades pel club. Segons ell «Girona és el lloc perfecte per continuar creixent en el món del futbol» i, més enllà de la satisfacció per haver renovat, tant ell com el seu cos tècnic, ara els cinc sentits estan posats en la final de Pamplona per un lloc a la Conference. «Diumenge lluitarem per un somni. Estem preparats pel partit contra l'Osasuna, però serà molt difícil. Tenim molta il·lusió per fer el millor partit de la temporada i, per què no, lluitar per un somni que seria anar a Europa. Si fem 52 punts seria arribar a una puntuació inèdita a Primera i pot ser que també valgui per anar a Europa», va afegir.

Més partits que al Rayo

Sempre que pot Míchel presumeix d'orígens i de barri. A Vallecas, hi va néixer, hi va créixer i va mamar els valors que li va transmetre la família i que mai ha deixat de banda durant la seva etapa de professional, primer com a futbolista i ara, com a entrenador. De jugador, Míchel va jugar vint temporades a l'elit, disset de les quals al Rayo, el club de la seva terra i del seu cor. Capità durant molts anys i nineta dels ulls de l'afició, el seu pes específic al club i l'arribada del davanter Miguel Ángel Carrilero (Míchel II), va fer que fos batejat com Míchel I de Vallecas. Aquest qualificatiu ja no li traurà ningú i la seva petja a Vallecas, on és llegenda, tampoc.

Ara bé, la història del Míchel entrenador comença a tenir un altre escut. Sí, va començar al Rayo i fins i tot va celebrar un ascens a Primera el 2018, però es va interrompre l'any següent quan va ser destituït. Després de guiar l'Osca també a Primera, l'estiu del 2021 va aterrar a Girona amb el mateix objectiu. «Ja me'n cuido jo de fer pujar l'equip», va dir en una de les primeres conferències de premsa. Va complir. Accessible, natural, humil i encisador amb el seu discurs, Vallecas ha quedat ja en un segon terme en la trajectòria del Míchel entrenador. Tant és així, que diumenge el tècnic complirà el seu 90è partit amb el Girona i superarà els 89 que va dirigir al Rayo.

És a dir, el Girona passarà a ser el primer equip d'un Míchel que ha arrelat fort a la demarcació i que confia continuar sumant partits d'aquí, com a mínim, fins al 2026. Evidentment que la feina d'un entrenador depèn dels resultats, però la connexió amb la propietat i la direcció esportiva és total. Tant, que les dues parts senten papallones a la panxa quan es troben i parlen de futbol. A Girona, el tècnic hi ha trobat estabilitat professional, respecte i admiració de la gent, tranquil·litat familiar i també una nova terra per explorar. Prova d'això són les contínues excursions pels camins de ronda de la Costa Brava, l'estany de Banyoles o la zona volcànica de la Garrotxa. Ja ho va dir al balcó de l'Ajuntament durant la celebració per l'ascens l'any passat «Com diu la famosa sardana, Girona enamora i, a mi, em té el cor-robat».

«La renovació és un reconeixement al seu talent i el seu compromís»

El club valora de Míchel «la seva vàlua i lideratge des de l'arribada al club el juliol del 2021. Com entrenador, ha portat el Girona a obtenir resultats històrics com ha estat el retorn a Primera Divisió. Sota la seva direcció, l'equip ha aconseguit importants victòries i ha implementat un estil de joc que ha fet vibrar els aficionats», s'explica en el comunicat sobre la seva renovació.

El Girona defensa que l'ampliació de contracte de Míchel «és un reconeixement a la seva capacitat per potenciar el talent dels jugadors i el compromís amb els valors del club. A més, la seva experiència i coneixement del futbol han estat fonamentals per al creixement i el desenvolupament de l'equip. El Girona confia que la renovació enfortirà l'estructura esportiva».