El Girona ingressarà gairebé 10 milions per acabar en desena posició

Es reparteixen 356,7 milions d'euros entre tots els clubs de la Lliga pels resultats esportius a cobrar dividits en cinc temporades

Abde i Arnau lluitant per una pilota en el partit de diumenge a El Sadar.

Abde i Arnau lluitant per una pilota en el partit de diumenge a El Sadar. / Jesús Diges

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El Girona cobrarà un bon pessic, pel fet d'haver acabat la Lliga en desena posició. Tal com té estipulada la competició que presideix Javier Tebas, l'entitat blanc-i-vermella es farà amb 9,81 milions d'euros per la seva posició final en el campionat. La Lliga reparteix 356,7 milions d'euros entre tots els clubs, que es distribueixen en funció dels resultats esportius. Des del líder i campió del torneig, el Barça, que s'embutxacarà 60,64 milions d'euros fins al cuer, l'Elx, descendit a Segona, que ingressarà 0,89 milions d'euros; tots, en un grau o un altre, ingressaran alguna quantitat. La que rebrà el Girona significa el 2,75% del total.

Repartits en cinc temporades

Aquests 9,81 milions d'euros els cobrarà al llarg de cinc temporades i l'impacte anirà disminuint: 35%, 20%, i tres cursos al 15%. Traduït en xifres, significa rebre 3,43 milions, 1,96 i 1,47 tres cops. El premi econòmic hauria estat molt més gran, òbviament, en cas d'accedir a la setena posició que donava l'accés a la Conference League. Només pels mèrits esportius de la Lliga, el Girona hauria passat dels 9,81 milions esmentats als 17,83 que cobrarà l'Osasuna. Un món de diferència, gairebé el doble.

1.427 milions la 21/22

Les quantitats que rep cada club de la Lliga segons la seva posició surten recollides en el Reial Decret Llei 5/2015 aprovat en el Congrés: la llei estableix que un 25% del repartiment dels drets televisius és basant-se en els resultats esportius. L'última temporada amb xifres publicades al respecte, la 2021/22, els clubs de Primera Divisió van rebre 1.427 milions per aquests drets televisius.

Aquests 1.427 milions d'euros es van dividir en dues meitats de 713,5 milions d'euros. La primera meitat va repartir-se a parts iguals entre els vint equips, que es van repartir 35,6 milions d'euros. La segona meitat es va repartir en dues parts de 356,7 milions d'euros. Una es calcula en funció de la recaptació d'abonaments i taquilla mitjana de les darreres cinc temporades i la participació de cada club en la generació de recursos per la comercialització de les retransmissions televisives i l'altra és en funció dels resultats esportius. La desena posició del Girona li dona dret a 9,81 milions d'euros.

Subscriu-te per seguir llegint