Delfí Geli: «La temporada ha sigut molt bona, però tenim deures»

Delfí Geli, el president del Girona, va fer una valoració positiva del curs aprofitant la jornada festiva que va organitzar el club gironí amb la plantilla al complet, el cos tècnic, els directius i treballadors al Mas Solà de Santa Coloma de Farners

Delfí Geli, president del Girona

Delfí Geli, president del Girona / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

L'endemà de la no classificació del Girona per a Europa no va ser un dia trist. Al contrari. Jugadors, cos tècnic, directius i treballadors del club van reunir-se al Mas Solà, de Santa Coloma de Farners, per celebrar la permanència amb alegria i acomiadar-se, abans de les vacances d'estiu. Partits de pàdel, algun bany a la piscina, brindis i rialles van ser els ingredients d'una trobada a la qual va accedir Diari de Girona. El president Delfí Geli va atendre els mitjans, reunits per a l'ocasió hores després de la derrota a Pamplona. «La temporada ha sigut molt bona. Matemàticament, ens vam salvar faltant cinc o sis jornades, però realment ho estàvem fins i tot des d'abans. Sí que hem lluitat fins al darrer partit per anar a Europa i ens feia il·lusió perquè era un premi addicional. No ha pogut ser, però estem tranquils, orgullosos i contents. I no tan sols pels resultats, sinó per la forma, pel com ha jugat l'equip. Hem aixecat simpaties i qualsevol persona que canvia de canal i es troba un partit nostre, se'ns queda mirant. Això és un èxit de la plantilla», raona.

Decepció, però orgull

Míchel i els futbolistes van reconèixer, immediatament després de perdre amb l'Osasuna, el punt de decepció per haver perdut una ocasió històrica per accedir a competicions europees. A escala institucional, Geli defensa que «quan ets competitiu i jugues a alt nivell, t'hi juguis molt o poc, caure et fa enfadar. Però, repeteixo, vam plantar cara. Ells van tenir més encert ofensiu que nosaltres, que vam disposar de tres ocasions molt clares en els últims vint minuts de la primera part, on vam ser superiors i que, en cas d'haver-les marcat, el partit s'hauria decantat a favor nostre. No vam tenir l'olfacte d'altres dies i ells van saber sorprendre'ns al contraatac. Vam intentar jugar a futbol, intentant sortir des del darrere i creant oportunitats. No buscant cap error del contrari, sinó pretenent ser millors des del joc combinatiu i col·lectiu. Una mica en la línia de tot el curs, vaja».

De peus a terra

L'any vinent tothom haurà de tocar de peus a terra, perquè el llistó és elevat i l'objectiu tornarà a ser el que era aquest any a principi de temporada: la permanència en la màxima categoria del futbol estatal. «És crucial que prenguem consciència de qui som, contra qui competim, davant de quins pressupostos -encara que no serveixin d'excusa-... Volem estabilitzar el Girona i mantenir-lo a Primera molts anys, començant pel següent. Independentment del resultat de diumenge, el propòsit no hauria variat. Nosaltres sempre hem dit el mateix: que hem d'anar creixent i fent passos. I hem de continuar en el mateix camí, perquè tothom pugui continuar gaudint amb nosaltres», afegeix.

Vida més enllà de Míchel

Geli va posar l'èmfasi més enllà de la figura de Míchel Sánchez, renovat recentment fins al 2026. «No ens podem quedar només amb la seva continuïtat, en aquest desig de creixement. És evident que ho volem en el factor esportiu, però també pel que fa a instal·lacions o a altres àrees del club. La pilota té més ressò mediàtic i és clar que ens fa feliços que un entrenador que s'ha integrat com ho ha fet ell a la ciutat i a la província, i té una forma de treballar fantàstica, reconeguda pels nostres seguidors i que dona resultats, aposti pel Girona».

Feina per fer

El futur no pot ser inferior al present. «Tenim deures, esclar. Hem de fer un equip competitiu i de qualitat, perquè sense això no guanyes partits. També arribaran les diferents fases de construcció de la Ciutat Esportiva i hem de millorar en altres aspectes. No podem quedar-nos aturats», manifesta, amb un somriure. Hi fa, òbviament, que per fi, després de diversos anys arribant al límit, l'estiu es presenti tranquil. «Sempre és millor saber les coses el 4 de juny que no pas el 23, com en les darreres temporades, que tot era molt just. L'equip ha sabut adaptar-se, ha trobat el seu lloc i ha fet una gran temporada. De fet, vam tenir molta sort de jugar a Pamplona a dos quarts de set i no a les nou. Aquest privilegi és impagable», finalitza.

A partir d'avui, els moviments als despatxos de Montilivi s'intensificaran, amb l'objectiu d'assegurar la permanència en la quarta temporada del Girona a la Primera Divisió. El repte, sense dubte, serà una nova salvació.

Subscriu-te per seguir llegint