Cárcel: "Arnau és jugador del Girona i aquí encara pot créixer més"

El director esportiu del Girona posa un "notable" a la temporada de l'equip i confia retenir el gruix de la plantilla d'aquesta temporada

Quique Cárcel, a la roda de premsa d'avui

Quique Cárcel, a la roda de premsa d'avui / Marc Brugués

Marc Brugués

Marc Brugués

 Un cop acabat el curs, el director esportiu del Girona Quique Cárcel ha passat revista a la temporada de l'equip. És l'hora de les notes i el barceloní ha qualificat de "notable" la temporada de l'equip. Pel que fa a la planificació de la plantilla per l'any que ve, Cárcel ha explicat que confia retenir "el gruix de la plantilla actual" i configurar un equip "competitiu i que doni riquesa tàctica" a l'entrenador.

NOTES

La valoració és de notable. Hi ha hagut moments de tot. L'equip des de bon principi ha identificat la nostra idea contra equips i entitats molt potents. Els equips de Míchel cada any van a més a les segones voltes i és el que ha passat. Després del Mundial, l'equip va fer un pas endavant. El conjunt de la plantilla ha estat a un molt bon nivell. Tots han tingut els seus moments. No hi ha hagut jugadors sense minuts. El míster ha sabut conduir molt bé tot això. Té molt de mèrit quedar desens fent un bon futbol.

EUROPA

Amb els 41 punts o després del dia del Madrid, se'm va preguntar. Jo pensava que no teníem opcions. El míster s'havia ficat al cap la idea dels 53 punts però jo veia un calendari complicat i ho veia inviable. Penso el mateix que vaig dir. Som el segon o pràcticament l'últim pressupost més baix. No el millorarem pas gaire. Plantejar-nos jugar tres competicions és molt excessiu perquè l'objectiu és consolidar el club a Primera. Quan vaig veure que hi havia opcions, endavant, jo soc guanyador i ho hauríem encarat de la millor manera possible. No jugar dijous i diumenge farà que estiguem més a prop de la consolidació de l'equip a Primera. 

DEURES

Hem deixat el llistó molt alt. Haver arribat al final amb opcions d'Europa fent un gran futbol i havent guanyat equips importants...Volem millorar l'equip i fer un pas endavant, però les condicions seran les que seran. Esperem consolidar la plantilla que tenim. Intentar tornar a projectar una altra plantilla preparada i que pugui tornar a lluitar per consolidar-nos a Primera i fer bon futbol. Aquests són els deures que ens posem.

PERFIL DE FITXATGES

Hem de veure què ens quedarem. Enguany, hem hagut de recórrer a moltes cessions pel límit salarial. Ara valorem que en puguin tornar. Idea és intentar mantenir el gruix de jugadors de la plantilla i intentar compensar baixes del mateix nivell. Estan identificades perquè n'hi ha de més clares que d'altres. en futbol mai se sap. Potser n'hi ha que creiem que no tornaran segur i al final potser hi ha la situació que sí.

Enguany, hem hagut de recórrer a moltes cessions pel límit salarial. Ara valorem que en puguin tornar. Idea és intentar mantenir el gruix de jugadors de la plantilla

CASTELLANOS I RIQUELME

Sí, costarà que tornin. Si han destacat, problemes. Els que no han despuntat tant, serà més fàcil. Ells tindran més ofertes. Riquelme torna a l'Atlètic i el club ha de decidir si continua o no. Si no ho fa, ens posicionarem perquè li hem demostrat que som un club que el pot fer créixer. Taty és diferent perquè és de New York i han de prendre decisions. Ha destacat i ha fet gols a primera. Això crea moltes expectatives. És feliç aquí i pensa que tornar és una bona situació per a ell, però el mercat és el que marcarà el seu destí.

BORJA GARCÍA i JUAN CARLOS

No em tanco la porta del que passarà en el futur. Valorem molt la gent que està involucrada en el projecte i que sentin el que som de fa temps, perquè són importants i el rendiment hi és. No tanco les portes que continuï ningú. Hi ha negociacions.

ARNAU MARTÍNEZ

salt

IVÁN MARTÍN-TERRATS

No hi ha canvi de cromos. Són  business. Ramon té una clàusula que el Vila-real pot decidir comprar-lo. Iván Martín, no la té i hem de negociar perquè ens ha donat moltes coses i aporta. Al mister li agrada. Estem i valorant i parlant les dues operacions. 

PERFIL DE FITXATGE

Han de ser jugadors que facin fer-nos un pas endavant. El que mister vol transmetre al terreny de joc, aporti. Això ho poden fer jugadors joves de talent que tot just comencin o d'altres de més veterans que aportin riquesa i experiència. Ara comença i es diran moltes coses. Cerquem fer pas endavant i que l'equip tingui mes riques tàctica.

BARTRA

És un futbolista molt bo d'un perfil de joc que segur agrada al míster perquè té gran sortida de pilota amb moltes qualitats, que s'adqua al nostre estil de joc. Continuo pensant que dependrà del mercat, del que tinguem i necessitem. Pot encaixar o no.

NÚMERO DE REFORÇOS

Dependrà de jugadors dels jugadors cedits que tornin. Valoro molt els que tenim. Ells han estat els protagonistes que per sort els tenim amb contracte. Hi ha situacions que no estan clares. El que tinc i vull fer és un equip molt competitiu on hi hagin dos jugadors per posició de nivell igual o molt semblants.

CENTRALS

Pot passar de tot. Jo el que vull és millorar la plantilla. Si trobo situacions que ens ho permetin, pot haver-hi venda o sortida. Estem contents amb els centrals que tenim i si no trobem coses que ens facin fer un pas endavant, no, estem contents. No se'n pot parlar gaire perquè poden passar moltes coses. Cal donar sentit comú i ser conscient del pressupost que tenim.

COUTO i YANGEL HERRERA

Taty Castellanos, ahir a la Vinya.

Taty Castellanos / David Aparicio

POSICIONS

Si Taty i Riquelme no tornen haurem de firmar un davanter i un extrem. Si venem l'Arnau hauré de signar un lateral. No és que necessiti això, sinó que passin coses al mercat. Si Javi Hernandez torna al Leganés si no paguem, potser haurem de fer un lateral esquerre. Si Couto, no torna, un lateral dret. Si falten Ivan, Yangel, haurem de signar pivots...Hi ha moltes coses a fer. Dependrà del que passi.

NECESSITATS

L'equip m'ha agradat. L'any passat vam veure que faltava signar un porter. Amb Gazzaniga hem fet pas endavant. Ara tinc 5 centrals, Arnau, Gutierrez, Oriol, Aleix (pendents d'Ivan, yangel), Tsygankov, Stuani. I no tenim més davanters per tant segurament segur que haurà de venir algú si no torna Taty. A l'esquerra tenim Toni villa lesionat i si Riquelme no tornar, també. Creiem molt en els joves, però haurem de signar en diferents posicions.