El Girona va reprendre ahir els entrenaments després de cinc dies de vacances arran de l’aturada pels partits internacionals de seleccions. A l’horitzó, el duel de dilluns al camp del Granada, on el Girona tindrà el repte de mantenir l’estat de gràcia amb què ha començat la competició. No serà fàcil perquè la interrupció, ben segur, que ha arribat en un moment dolç de l’equip i ara caldrà veure com torna a escena. En aquest sentit, també s’haurà de veure en quin estat tornen els jugadors de l’equip que han jugat partits internacionals aquesta finestra. Ahir ja es van incorporar els sub21 Arnau Martínez i Pablo Torre juntament amb el neerlandès Daley Blind. Per avui, s’espera que s’integrin a la feina els ucraïnesos Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk, mentre que Yangel Herrera, en principi, no arribarà fins demà. Tots ho faran amb una bona càrrega de minuts a les cames i sense haver gaudit del repòs que, per contra, sí que hauran fet la majoria dels seus companys. 

Dovbyk va ser titular dimarts contra Itàlia Reuters

Yangel Herrera va ser el darrer de competir en aquesta aturada FIFA. El migcampista va ser titular i disputar els noranta minuts en la victòria de Veneçuela contra el Paraguai (1-0) de dimarts a la matinada a Maturín. Herrera havia disputat seixanta minuts divendres en la derrota davant Colòmbia, també en partit de fase de classificació per al Mundial del 2026. Al veneçolà l’espera un llarg viatge de moltes hores i això farà que no arribi a temps per a l’entrenament d’avui. Sí que hi serà demà i també dissabte i diumenge abans que l’equip se’n vagi cap a terres andaluses. Indiscutible al mig del camp fent parella amb Aleix Garcia, caldrà veure com es troba físicament i si Míchel el manté a l’equip tot i haver fet només tres entrenaments. No tan lluny han estat els dos ucraïnesos de la plantilla del Girona. Tsygankov i Dovbyk van jugar dimarts al vespre a Milà contra Itàlia (2-1) partit de classificació per l’Eurocopa del 2024. Tots dos van ser titulars i cap va acabar el davanter va ser canviat al minut 58 mentre que l’extrem al 75. Els dos jugadors el Girona també van participar en l’empat de dissabte contra Anglaterra (1-1) a Wroklaw, on Tsygankov va ser titular i Dovbyk va jugar els darrers vint-i-minuts. Això fa que tots dos arribin amb força minuts a les cames: cent seixanta-cinc Tsygankov i vuitanta-tres el davanter. 

Els que ja es van entrenar a la Vinya ahir van ser Arnau Martínez i Pablo Torre, que han jugat dos partits de classificació per a l’Eurocopa sub21 contra Malta i Escòcia. El maresmenc va ser titular en tots dos partits malgrat que no en va acabar cap per sumar cent un minuts en total. Per la seva banda, el mitjapunta càntabre n’ha acumulat vuitanta en dues segones parts. Curiosament, contra Escòcia a Jaén, va entrar per Arnau a la mitja part. De la mateixa manera que els dos sub21, ahir també va exercitar-se a la Vinya, Daley Blind. El neerlandès ha estat titular en els dos partits que ha jugat Països Baixos durant aquesta finestra FIFA contra Grècia (3-0), on va disputar els noranta minuts, i a Dublín davant Irlanda (1-2) on va ser substituït a la mitja part. En total, doncs, Blind ha sumat cent trenta-cinc minuts.