L´Ajuntament de Girona ja ha enderrocat la casa del carrer del Carme número 54 que va expropiar fa uns mesos i que serà el punt d´accés a una futura passera que unirà aquest vial amb la perllongació del carrer Emili Grahit (la carretera que connecta amb la Creueta). La previsió d´aquest pont per a vianants apareix en el Pla General aprovat per l´Ajuntament però encara no té possible data de construcció ni pressupost.

Els veïns del final del carrer del Carme fa temps que reclamen aquest pont per arribar fins a la zona de Montilivi sense haver d´anar a buscar el pont de la Font del Rei o baixar per un barranc i aprofitar un petit pas, que ara, si no baixa molta aigua, permet salvar l´amplada del riu i una rampa que permet pujar i arribar fins a Montilivi.

El tinent d´alcalde d´Urbanisme, Joan Pluma, va explicar fa uns mesos, que la passera projectada tindrà molt de sentit ja que a la zona del Camp de Montilivi s´hi preveu construir un seguit d´equipaments, com una nova escola, una llar d´infants, l´escola d´adults o els Serveis Educatius. Tots aquests serveis juntament amb els que ja s´hi han afegit en els darrers anys, genereran més mobilitat a tot l´entorn.

Per expropiar la finca, l´Ajuntament i els propietaris van acordar una permuta de terrenys, entre altres aspectes. El consistori obtenia la casa on hi haurà la sortida d´aigües pluvials, una zona verda i l´accés al futur pont i als amos de l´immoble del carrer del Carme, se´ls va compensar amb uns terrenys a la zona de Can Turon (entre Palau i l´Avellaneda).