El trasllat de l'escultura Per a Europa d'Andreu Alfaro va començar ahir amb el desmuntatge peça a peça de l'estructura i amb els primer treballs de cimentació de la rotonda del Pont d'en Vidal. Aquest era un dels passos necessaris per poder habilitar les successives rotondes provisionals que permetran mantenir el trànsit entre els carrers Emili Grahit, Rafael Masó, el passeig d'Olot i del carrer Josep Maria Gironella.

L'Adif va començar ahir els treballs de cimentació en la plaça de la Devesa de Girona, el nou emplaçament de l'escultura d'Andreu Alfaro, que actualment està instal·lada en la plaça d'Europa de Girona i que es veu afectada per les obres de construcció de la línia d'alta.

La cimentació estarà formada per una base massissa de formigó, de 30 centímetres de gruix, i una planta rectangular de 5,65 metres per 3,55 metres, sobre la qual es col·locarà una xapa metàl·lica, facilitada per l'autor de l'obra. De manera prèvia a la realització d'aquests treballs, s'ha portat a terme el detall de les cracterístiques de l'estructura i dels seus fonaments amb l'objectiu de realitzar posteriorment el trasllat i la col·locació en el seu nou emplaçament garantint en tot moment la integritat de l'escultura.

Una vegada acabada la cimentació, es realitzarà el trasllat de l'escultura amb maquinària espe?cialitzada fins a la nova ubicació.

Tots els treballs es porten a terme de manera coordinada entre els tècnics de Adif, l'Ajuntament de la ciutat i l'autor, Andreu Alfaro, que s'encarrega dels detalls tècnics del desmuntatge de l'escultura.

Adif ja ha iniciat els treballs previs per a la construcció dels túnels del TAV. El tram ferroviari de nova construcció té una longitud total de 3.640 metres i consta de dos túnels, excavats majoritàriament mitjançant tuneladora. El primer túnel, denominat Girona I, amb una longitud de 1.297 metres, discorrerà des del polígon industrial Mas Xirgu fins a la futura estació soterrada, sota els carrers Oviedo i Josep Maria Gironella. El segon túnel, denominat Girona II, discorre des de la nova estació fins al barri de Sant Ponç, passant sota els carrers Santa Eugènia, la rotonda i el Parc de la Devesa i el riu Ter, amb una longitud total de 1.564 metres.