L'Associació en Defensa dels Drets dels Firaires de Catalunya plantejarà a l'Ajuntament de Girona un seguit de millores de cares a les Fires de Sant Narcís de l'any vinent. Aquest any ja estan molestos, però han decidit ajornar qualsevol protesta amb l'objectiu de trobar una solució de cares al 2009. Les queixes dels responsables de les atraccions i les parades abracen quatre aspectes: ?econòmics, horaris, policials i lingüístics.

L'Associació està recollint firmes on exposa els quatre punts de conflicte que considera que s'han de resoldre de cares a l' any vinent. Pel que fa al tema econòmic, la presidenta de l'Associació, Isabel Noves, ha explicat que a Girona els preus que han de pagar els firaries és molt elevat comparat amb molts altres municipis. Per exemple, per una atracció infantil han d'abonar uns 12.000 euros a l'Ajuntament. Pels autoxocs o tómboles, uns 9.000 euros. Per una parada de venda de fruits secs, s'han d'abonar uns 3.000 euros. Ho compara per exemple amb Tordera on una parada d'aquest mateix estil només costa 35 euros.

Isabel Noves explica que amb aquests preus que han de pagar a l'Ajuntament ells no poden rebaixar l'import dels tiquets de les atraccions o el preu dels productes. I afirma que l'Associació "ho lamenta" perquè els interessaria que la gent pugués pujar més cops a les atraccions.

Pel que fa als horaris, la presidenta de l'entitat considera que haurien de poder tancar a la mateixa hora que les Barraques de La Copa. És conscient que els firaires poden obrir ja a les deu del matí, però afirma que els costum dels catalans és anar a les atraccions a la tarda-vespre i és llavors quan poden començar a fer diners. A Malgrat de Mar, asseguren, que no hi ha horari de tancament i cada firaire decideix quan acaba la jornada.

Un altre aspecte que Noves considera que s'ha de millorar és la seguretat per evitar robatoris i actes delictius. Sap que hi ha molts policies de paisà, però indica que hauria d'haver-hi més presència policial visible per foragitar els possibles delinqüents.

Finalment, la presidenta de l'Associació en Defensa dels Drets dels Firaires de Catalunya veu innecessari que l'Ajuntament els obligui a fer complir la Llei de Política Lingüística que els exigeix retolar almenys en català. Recorda que hi ha firaires que són de fora de Catalunya i elsl suposa un esforç suplementari. No obstant, l'Ajuntament facilita diferents materials als firaires per tal que es pugui commplir la llei. A banda del català, les atraccions i les parades, poden retolar en qualsevol altra llengua.

Les signatures s'entregaran un cop hagin acabat les Fires de Sant Narcís. Isabel Noves explica que tot i aquestes reivindicacions, "el tracte que rebem de l'Ajuntament de Girona és molt bo, però no volem que ens regalin res ni ens subvencionin res, només volem reclamar el que creiem que hem de demanar i volem col·laborar per aconseguir-ho".