El Centre Cultural La Mercè de Girona acull aquest dilluns a les sis de la tarda la presentació de l'Informe del Síndic de Greuges sobre La Segregació Escolar a Catalunya.

Des de fa temps, la Sindicatura de Greuges s'ha vingut preocupant per la segregació escolar i les desigualtats en l'escolarització dels infants i joves de Catalunya. El manteniment d'aquesta problemàtica va motivar la Sindicatura a elaborar un Informe específic sobre la Segregació escolar recollint l'estat de la qüestió a tot Catalunya. Al mateix temps el Síndic fa un seguit de propostes per tal de revertir aquestes situacions de desigualtat que dificulten l'educació de qualitat tant de l'alumnat amb dificultats com del conjunt del sistema educatiu.

La Sindicatura de Greuges va presentar públicament l'Informe el mes de maig i recentment, el 13 d'octubre, al Parlament de Catalunya amb el prec de fer-li atenció i prendre'l realment en consideració.

Per això, l'Ajuntament de Girona, a qui també preocupa aquesta problemàtica i que ?conjuntament amb el Departament ?d'Educació i tota la ?comunitat ?educativa, està duent a terme una proposta de revisió sobre la ?zonificació escolar a la ciutat, creu oportú presentar aquest Informe a Girona a fi de conèixer-ne l'abast, i així mateix, debatre amb tots els sectors afectats i la ciutadania en general l'adopció de mesures que donin la volta a la segregació escolar al municipi i promoguin la cohesió social i l'equitat ?educativa a la ciutat de Girona. A Girona, la proposta es passar de les cinc àrees actuals a només tres.